5.5 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecial21 de români, arestați in Italia pentru furturi din buzunare, de 1...

21 de români, arestați in Italia pentru furturi din buzunare, de 1 mai

91 de persoane, din care 21 de de cetăţeni români, au fost arestaţi preventiv în Roma, după ce au fost surprinşi furând,în cadrul evenimentelor oranizate de 1 mai, informează publicația La Republicca, citată de Mediafax.

Autorităţile italiene au luat măsuri speciale de ordine în cursul zilei de vineri, când în centrul Romei au avut loc o serie de concerte organizate de 1 mai la care au participat 700.000 de persoane.

În cursul operaţiunilor de combatere a infracţionalităţii în zonele frecventate de turişti şi în mijloacele de transport, au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv 91 de persoane suspectate de trafic de droguri, furturi din buzunare şi din locuinţe.

Printre persoanele arestate preventiv se numără 21 de cetăţeni români de etnie romă surprinşi în flagrant comiţând furturi din buzunare în zona staţiei de metrou San Giovanni, situată în centrul capitalei Italiei.

Românii arestaţi au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani şi locuiesc în tabere de romi de la periferia Romei.

Alte 60 de persoane au fost arestate sub acuzaţia de trafic de droguri, 40 fiind cetăţeni străini, în principal nord-africani.

Zece cetăţeni italieni au fost prinşi în flagrant încercând să comită spargeri în locuinţe.

Mihai Draghici, mihai.draghici@mediafax.ro

Cele mai citite

Un tânăr elvețian venit în vizită în România a făcut prăpăd pe un drum din județul Brașov

Un elvețian de 19 ani, drogat și fără permis, aflat în vizită în România, a provocat două accidente cu o mașină furată, în timp...

Scor preliminar strâns la referendumul din Republica Moldova: DA 50,08% și NU 49,92%

La referendum alegătorii au avut de răspuns la întrebarea: Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană? Până în această dimineață, la...

VIDEO 110 percheziții desfășurate de oamenii legii în cadrul operațiunii „Jupiter“

Poliţiştii, sub supravegherea procurorilor, efectuează în această dimineață 110 percheziţii domiciliare şi pun în executare 54 de mandate de aducere, într-un dosar privind desfășurarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă