12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial#COLECTIV 1 AN. Artiştii, invitaţi să cânte în cadrul unui eveniment caritabil...

#COLECTIV 1 AN. Artiştii, invitaţi să cânte în cadrul unui eveniment caritabil dedicat victimelor şi răniţilor din tragedia Colectiv , au adus un tribut emoţionant în onoarea acestora – VIDEO

În acest sfârşit de săptămână, Bucureştiul găzduieşte o serie de evenimente dedicate comemorării celor 64 de victime care au dispărut în urma incendiului devastator din clubul Colectiv.

La Berăria H a început concertul caritabil organizat de Asociaţia Colectiv GtG 3010 în memoria victimelor şi a tuturor celor care, timp de un an, s-au luptat şi se luptă cu traume şi cu rănile fizice şi sufleteşti. În prima din cele trei seri pe durata cărora se vor desfăşura concertele, au urcat pe scenă Nexus, Florin Chilian, trupa Compact, Talisman, Costi Cămărăşan Band şi 7 semne. 

Înainte de începerea propriu-zisă a concertului, publicul alături de artişti au ţinut un scurt moment de reculegere. Tăcerea apăsătoare a fost urmată de mesajul rockerilor de la NeXuS.

"Este o onoare pentru noi să fim aici. În ciuda imensei suferinţe pe care o simţin, ceva ceva s-a schimbat în ţara asta şi ne bucurăm", a declarat solistul trupei de heavy power progressive metal.

Şi artistul Florin Chilian a ţinut să transmită un mesaj de încurajare pentru cei care încă mai au de luptat cu rănile şi a onorând, totodată, şi memoria celor care şi-au pierdut viaţa.

În cea de-a doua seară vor urca pe scenă Hatemode, în cadrul căreia a evoluat şi Cătălin Scânteie, unul dintre supravieţuitorii incidentului, Bulletproof, W3 4R3 NUM83R5, Metrorok, Truda şi Kempes, fostul solist al trupei Cargo, urmând ca duminică, 30 octombrie, să-şi aducă tributul şi Fallen, Gray Matters, Coma, Anton, Krypton, Awake, Altar şi Alin Dincă "Coiotu", alături de formaţia sa, Trooper.

„Suntem recunoscători tuturor celor care s-au implicat, în mod deosebit, pentru că fac asta în regim pro bono: trupelor care promit un concert de senzație, Berăriei H, moderatorului Cristi Hrubaru, echipelor de organizare și promovare. Atâta solidaritate din partea oamenilor te face să speri că putem, într-adevăr, schimba ceva în această țară", a precizat Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010. 

Asociația Colectiv GTG 3010 este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă. Obiectivele sale sunt: monitorizarea anchetelor în desfășurare în cazul incendiului de la clubul Colectiv, precum și inițierea unor noi anchete în instituțiile statului, care să identifice persoanele responsabile care nu și-au exercitat atribuțiile pentru a preveni această tragedie; ajutorarea victimelor din accidente și incendii, din punct de vedere juridic și medical, ajutorarea victimelor abuzurilor statului; ajutorarea persoanelor afectate de incendiul din clubul Colectiv, pentru ameliorarea stării lor de sănătate până la însănătoșirea completă, integrarea socială și recâștigarea demnității personale; sprijinirea structurilor fizice necesare industriilor creative, în special muzica rock, arta fotografică și video, în memoria victimelor incendiului din Colectiv; implicarea în acțiuni care să prevină producerea de accidente similare. 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă