19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPremierul Turciei a spus că nu va merge în Gaza în timpul...

Premierul Turciei a spus că nu va merge în Gaza în timpul vizitei sale în ţările arabe

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că nu va merge în Fâşia Gaza în timpul turneului pe care îl va efectua în ţările „primăverii arabe”, relatează AFP, citat de Mediafax.

„Vizita mea în Gaza este în afara discuţiei”, a afirmat Erdogan în declaraţiile sale televizate la Istanbul, cu puţin timp înainte de a părăsi Turcia pentru a merge în Egipt, unde era aşteptat în cursul serii. Ulterior, el va vizita Tunisia şi Libia.

„Dar vreau să spun că abia aştept să fac o vizită în Gaza”, a continuat el, adăugând că speră să meargă acolo „în cel mai scurt timp”.

O astfel de deplasare în acest teritoriu palestinian controlat de mişcarea radicală Hamas ar deteriora şi mai mult relaţiile, deja tensionate, dintre Turcia şi Israel, care consideră Hamas „mişcare teroristă”.

Premierul turc şi-a reiterat marţi intenţia de a merge în Gaza, în cadrul vizitei sale în Egipt.

Dar vineri, surse concordante turceşti au asigurat că nu există nicio vizită în Gaza în programul turneului arab al lui Erdogan.

În faţa refuzului Israelului de a-şi prezenta scuze pentru un raid asupra unei nave turceşti dintr-o flotilă propalestiniană ce voia să forţeze blocada israeliană impusă Fâşiei Gaza (soldat cu moartea a nouă cetăţeni turci), Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian şi a îngheţat relaţiile militare cu Israelul.

Cele mai citite

Caz ireal în Turcia! Un fost internațional a fost împușcat în picior

Serhat Akin, fost internațional turc și jucător de la Fenerbahce, a fost împușcat în picior joi seara, la ieșirea dintr-un studio TV, după ce...

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă