17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialINVESTIGAŢIE The SUN: Românii săraci şi bolnavi de TBC MORTAL îi vor...

INVESTIGAŢIE The SUN: Românii săraci şi bolnavi de TBC MORTAL îi vor EXTERMINA pe britanici. Va urma un DEZASTRU

UPDATE.  Jonathan Stillo, unul dintre experţiil intervievaţi de tabloidul The Sun, a explicat joi că citatele lui au fost complet scoase din context de autorul articolului şi că nu este deloc în regulă faptul că presa britanică doreşte să transforme o problemă de sănătate publică într-un mesaj anti-români, potrivit HotNews.ro.  „Mă simt groaznic,” a spus el.

Citeşte AICI declaraţiile lui Stillo.

Tabloidul The Sun a făcut publică o investgaţie potrivit căreia în momentul în care Marea Britanie va ridica restricţiile de pe piaţa muncii în 2014, migranţii români vor aduce cu ei o bacterie TBC extrem de  puternică, mortală, care va provoca un dezastru pe tărâm englez.

„Sărăcia şi serviciile de sănătate de slabă calitate au făcut din România capitala europeană a tuberculozei, unde boala plămânilor provoacă moartea a sute de oameni în fiecare an”, scrie tabloidul.

Experţii britanici se tem că migranţii săraci care vor veni să îşi caute de anul viitor de muncă vor aduce cu ei în Marea Britanie bacteria care provoacă TBC şi că situaţia ar putea să nu poată fi controlată.

Jonathan Stillo, un cercetător american în cadrul programului MDRTB (Multi-Drug Resistant TBC) din România a declarat pentru The Sun că urmează un dezastru.

Citeşte şi Ambasadorul britanic: Măsurile privind migraţia propuse de Cameron nu îi vizează pe români

„Marea Ciumă Albă” afectează între 30.000 şi 35.000 de pacienţi în România, în fiecare an, iar 1000 de persoane suferă de tuberculoză rezistentă la tratament. The Sun subliniază, însă, că ar putea exista mult mai multe cazuri ce nu au fost încă diagnosticate.

Mai mult, tabloidul compară situaţia din România cu cea din Marea Britanie unde în 2011 au fost înregistrate doar 81 de cazuri de pacienţi rezistenţi la tratamentul de TBC.

Tocmai aceste cazuri de pacienţi care rezistă la tratamentul de TBC îi îngrijorează pe britanici.

Jonathan Stillo este de părere că România nu reuşeşte să ţină sub control această boală, mai ales cazurile celor care rezistă la tratament, ceea ce reprezintă o ameninţare şi pentru Marea Britanie.

Citeşte şi The Independent: Romii din România NU vor veni în Marea Britanie şi NU vor fura locurile de muncă ale britanicilor

Potrivit The Sun, în Olanda jumătate din pacienţii care suferă de tuberculoză rezistentă la tratament sunt din România, iar Italia ar fi anunţat şi ea că şi la ei această situaţie se accentuează.

Mişu Ştefan, medicul care se ocupă de monitorizare a TBC pentru ONG-ul ”Romanian Angel Appeal Foundation” a precizat pentru publicaţie că Uniunea Europeană trebuie să acorde mai mulţi bani pentru sistemul sanitar din România pentru a rezolva problema tuberculozei şi în special problema tuberculozei rezistente la tratament.

„În Romania, tuberculoza a fost deja scăpată de sub control şi capătă dimensiuni îngrijorătoare”, conchide The Sun.

Epidemia de tuberculoză a afectat Europa timp de două sute de ani. A început să se manifeste în secolul XVII, iar în Marea Britanie a fost eradicată în anii ’70.

Cele mai citite

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...

Marius Marin revine după accidentare! Ce au spus italienii

După o evoluție impresionantă în meciul Pisa - Salerno, Marius Marin este gata să revină în echipa sa, în ciuda unei contracturi musculare suferite. Marius...
Ultima oră
Pe aceeași temă