16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialComisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli

Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli

Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.

„Ultimele teste efectuate în Spania şi Germania pe castraveţi produşi în Spania nu au evidenţiat prezenţa tulpinii 0104 a bacteriei E. coli şi Comisia, în consecinţă, a ridicat alerta lansată la nivel european”, a precizat ea într-un comunicat, citat de AFP, anunţă Agerpres.

Comisia a informat toate statele membre asupra acestei decizii, ce a fost făcută publică imediat la Madrid de Ministerul Sănătăţii. Decizia este „un pas foarte important pentru revenirea la normal cât mai repede posibil pentru sectorul agricol spaniol”, a subliniat ministerul.

Comisarul european pentru sănătate John Dalli a cerut insistent Germaniei să îşi dubleze eforturile pentru a identifica sursa acestei contaminări la originea unei grave crize de sănătate în UE şi prăbuşirii pieţei de fructe şi legume. „Focarul epidemiei este limitat la zona Hamburg”, a indicat comisarul.

Bacteria E.coli 0104, cauza bolii, a făcut nouă morţi în Germania şi unul în Suedia, a declarat el, citând un bilanţ publicat marţi de Comisie pornind de la datele furnizate de statele membre.

Cele mai citite

Scăderea cotațiilor la grâu persistă, în ciuda reducerii dobânzii de către Fed și a cererii slabe din Europa

Cotațiile la grâu au înregistrat o scădere recentă, influențată de cererea slabă din Europa și de condițiile meteo favorabile în SUA, care au eclipsat...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Două convoaie militare au fost implicate într-un accident rutier între Galați și Brăila

Două convoaie militare au fost implicate într-un accident între Galați și Brăila joi, 19 septembrie. Cele două convoaie aparțineau armatei franceze și trebuiau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă