19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAsasin in slujba Mafiei

Asasin in slujba Mafiei

Giorgio Basile, ucigas al ‘Ndraghetei, versiunea Mafiei in Calabria, este supranumit "Fata de inger". El a acceptat sa colaboreze cu justitia pentru a nu ajunge in inchisoare.

Giorgio Basile s-a nascut in Corigliano Calabro, dar a crescut la Mulheim, in Ruhr. Fiu de imigrant italian, el a devenit membru al clanului Carelli, care dispune de numeroase antene in Germania, principalele activitati ale organizatiei mafiote fiind traficul de droguri, de arme si de masini, dar si spalarea de bani.
Politia germana si cea italiana estimeaza ca, in cursul "carierei", Basile a luat parte la asasinarea a 30 de persoane, la nord sau la sud de Alpi. Justitia italiana il acuza de patru crime, considerandu-l martor-cheie. In ce priveste celelalte omoruri, ele sunt sub incidenta "legii tacerii", omerta.
Cum a devenit un fiu de imigrant din Mulheim un asasin reputat in lumea interlopa pentru sangele rece si profesionalism? si ce l-a determinat sa o rupa cu complicii sai si sa colaboreze cu fortele de ordine? Prin cel care l-a crescut ajunge in contact cu "onorabila societate", mafia calabreza, celebra ‘Ndragheta. Dupa noua ani si jumatate in inchisorile germane, Giorgio revine in Italia si se pune in slujba clanului Carelli. Avea 29 de ani. Se aduna comenzile pentru asasinarea unor persoane si, in paralel, influenta sa in sanul mafiei creste. Se retrage in Toscana, unde organizeaza o retea de trafic de cocaina. Este arestat, dar din lipsa de dovezi este eliberat. Afacerile infloresc, reprezentantul clanului Carelli din Nürnberg fiind un cumparator constant. Arestat in 1998, el ofera nume, date, locuri, conexiuni. In Italia, marturiile lui aduc in justitie peste 50 de mafioti si politia reuseste dezmembrarea clanului Carelli.
Basile traieste astazi ca om liber, undeva in Italia. I s-a oferit o noua identitate, un nou trecut, fiind pazit de serviciile procurorului antimafie.

Cele mai citite

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Greu și în liga a doua din Turcia! Dorin Rotariu a ajuns la 9 luni fără fotbal

Dorin Rotariu (29 de ani) încearcă să-și relanseze cariera la Ankaragucu, în liga secundă din Turcia, însă mijlocașul nu a reușit încă să debuteze...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...
Ultima oră
Pe aceeași temă