15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. 11.000 de elevi din Târgovişte îngheaţă de frig în clase. Pricopie...

UPDATE. 11.000 de elevi din Târgovişte îngheaţă de frig în clase. Pricopie trimite o echipă de control

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că ministrul Educaţiei va trimite o echipă de control la Târgovişte, să verifice situaţia şcolilor fără căldură.

„Am vorbit cu ministrul Educaţiei despre situaţia de la Târgovişte, cu nişte şcoli care au rămas fără căldură. Mi-a spus că Primăria a deconectat şcolile şi va trimite astăzi o echipă de control acolo. Sper ca Primăria să înţeleagă şi să reconecteze şcolile. Tot ceea ce ţine de Guvern, ca acei elevi să nu stea în frig, o să facem, însă fac un apel, o să îl şi sun pe primarul de la Târgovişte să se gândească că e vorba de copii şi cred că e inacceptabil ca şcolile să rămână în frig din cauza unei neînţelegeri între primar şi oricine de acolo. Primarul are sprijinul nostru dacă vrea să rezolve problema”, declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

11.000 de copii şi 700 de profesori din Târgovişte îngheaţă de frig în clase, după ce autorităţile locale au renunţat la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice.

Societatea care furniza căldură a intrat în faliment.

Citeşte şi: Pricopie a prezentat bugetul Educaţiei pe 2014

Din 21 noiembrie, la cele 18 unităţi de învăţământ afectate s-au scurtat orele şi pauzele cu câte 5 minute, pentru că temperaturile din sălile de clasă nu depăşesc 10 grade Celsius, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa.

Deşi consilierii locali au hotărât ca şcolile, blocurile ANL şi locuinţele sociale să fie dotate cu centrale electrice, ele nu au fost încă instalate.

Citeşte şi: Elevii din România mai inteligenţi decât cei bulgari, mai nepregăţi decât cei din Ungaria şi Serbia

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a cerut primarului din Târgovişte „să-şi facă treaba şi să găsească de urgenţă soluţii pentru ca toate unităţile de învăţământ să fie încălzite”, conform unui comunicat al Ministerului.

Pe de altă parte, nici un funcţionar din cadrul Primăriei Târgovişte nu răspunde la unul din cele trei numere de telefon afişate pe site-ul instituţiei.

Ştire în curs de actualizare

 

 

 

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă