20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din SIBIU

REZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din SIBIU

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013. România Liberă vă prezintă în timp real rezultatele finale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013.

Vineri, pe site-ul www.edu.ro, sunt afişate rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Vezi aici notele finale din judeţul Sibiu.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, în judeţul Sibiu, cu 0,37 puncte procentuale după soluţionarea contestaţiilor, ajungând la 64,07 la sută, după ce 90 de note contestate au fost mărite, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, rezultatele finale la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie indică o promovabilitate de 64,07 la sută, cu 0,37 puncte procentuale mai mare decât iniţial.

„Din totalul celor 549 de note contestate la nivelul judeţului, 90 de note au fost mărite, 74 de note au fost micşorate, iar 385 de note au rămas nemodificate”, se arată în comunicat.

Citeste si REZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi AICI notele după contestaţii

Potrivit sursei citate, candidaţii care nu au obţinut media de trecere în această sesiune a bacalaureatului se pot înscrie, în perioada 15-19 iulie, pentru sesiunea din toamnă, care va debuta în 19 august.

Procentul de promovabilitate la bacalaureat, înaintea contestaţiilor, a fost în judeţul Sibiu de 63,7, cele mai multe contestaţii fiind depuse la Limba şi literatura română.

Aproape 550 de elevi din judeţul Sibiu au depus contestaţii după probele examenului de bacalaureat, cele mai multe fiind la Limba şi literatura română, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii ISJ Sibiu, în judeţ au fost depuse 549 de contestaţii la examenul de bacalaureat.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013 SIBIU: Promovabilitate de 63,7 la sută la bacalaureat

Disciplinele cu cele mai multe contestaţii au fost Limba şi literatura română – 157, Matematică – 75, Biologie animală şi vegetală – 69.

Oficialii ISJ au mai precizat că la nivelul judeţului Sibiu nu există niciun liceu care să aibă promovabilitatea de zero la sută, existând două unităţi de învăţământ cu procentaj scăzut, sub 10 la sută: Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică, cu promovabilitate de 8,70 la sută şi Liceul Tehnologic „Automecanica” Mediaş, cu promovabilitate de 5,56 la sută.

Citeşte şi Parchetul îşi recunoaşte greşeala în cazul liceului „Bolintineanu”

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat înaintea contestaţiilor a fost, în judeţul Sibiu, de 63,7 la sută.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 12 iulie.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă