5 C
București
luni, 11 noiembrie 2024
AcasăSpecialPeste 700 de locuri au rămas libere după admitere la Universitatea "1...

Peste 700 de locuri au rămas libere după admitere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Peste 700 de locuri, cele mai multe cu taxă şi la învăţământ la distanţă, au rămas neocupate după admitere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituţia anunţând că va organiza o nouă admitere în toamnă, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, conf. univ. dr. Diana Câmpan, a declarat, luni, că în urma admiterii au rămas libere 488 de locuri la învăţământ cu taxă, 199 la învăţământ la distanţă cu taxă, 38 de locuri fără taxă, patru locuri la învăţământ subvenţionat pentru studenţii de etnie romă şi cinci locuri pentru tinerii din Republica Moldova.

Câmpan a adăugat că peste 400 de locuri, cele mai multe rămase libere, sunt la Facultatea de Ştiinţe, care are şi cele mai multe specializări.

Diana Câmpan a spus că toţi candidaţii care s-au înscris până acum au fost declaraţi admişi, cea mai mare notă de admitere, 9,90, fiind la secţia Limba şi literatura franceză – Limba şi literatura engleză a Facultăţii de Istorie – Filologie.

Medii mari de admitere au fost înregistrate şi la Teologie Ortodoxă şi Asistenţă Socială, unde primele medii sunt 9,84, respectiv 9,80.

Cea mai mică medie de admitere, respectiv 5,89, a fost la secţia Educaţie Fizică şi Sport.

Diana Câmpan a afirmat că Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba intenţionează să organizeze o nouă admitere în toamnă, începând cu data de 12 septembrie, când vor fi scoase la concurs cele peste 700 de locuri rămase vacante şi locurile care se vor elibera prin renunţarea unor studenţi care au fost declaraţi admişi.

Universitatea din Alba Iulia a scos la concurs, în acest an, aproximativ 1.600 de locuri, cu circa 400 mai puţine ca anul trecut, la 24 de specializări din cadrul celor patru facultăţi: Facultatea de Istorie şi Filologie, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Admiterea s-a desfăşurat pe bază de concurs de dosare, cu excepţia câtorva specializări unde au existat şi probe practice sau interviuri.

Pentru anul universitar 2011 – 2012, instituţia de învăţământ a stabilit taxe de şcolarizare cuprinse între 1.900 şi 2.500 de lei pe an.

Cele mai citite

Costul creditelor în România: De ce plătim dublu față de UE, chiar și cu inflația în scădere

Dobânzile mari la creditele din România sunt un paradox pentru consumatori și companii, în ciuda scăderii inflației România, alături de alte țări din Europa Centrală...

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat. La fel și cel la 6 luni

Indicele de referință IRCC a crescut, însă, de la 1 octombrie de la 5,86%, la 5,99% ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata dobânzii la care băncile...

Un nou mandat Trump, o nouă șapcă pentru România

Victoria din 2016 al lui Trump s-a datorat parte și valului conservator aflat în creștere de ani buni în SUA, ca reacție la ingineria...
Ultima oră
Pe aceeași temă