17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialElevii din Sectorul 1 NU vor mai putea chiuli de la şcoală....

Elevii din Sectorul 1 NU vor mai putea chiuli de la şcoală. Vezi de ce

Elevii din Sectorul 1 vor intra în şcoli pe baza unui card de acces, arată primăria într-un comunicat remis redacţiei. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 consideră că, în acest fel, vor scădea absenţele copiilor.

Prin folosirea cardului de acces, toate intrările şi ieşirile vor fi monitorizate, iar părinţii vor fi la curent cu orice absenţă a copilului de la şcoală.

Pe portalul http://www.accesinscoli.ro, părinţii vor putea vedea toate activităţile elevilor, în baza unui username şi a unei parole, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Controlul strict al accesului elevilor în unităţile de învăţământ va conduce la creşterea semnificativă a gradului de siguranţă al elevilor la şcoală, precum şi la reducerea absenteismului şi a abandonului şcolar, se arată în comunicat.

Tootdată, din 2009, toate grădiniţele, şcolile şi liceele aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Locale, iar timpul de răspuns al autorităţilor este de maxim şapte minute.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 mai precizează şi că echipajele Poliţiei Sectorului 1 patrulează pe toată durata orelor de curs.

În Sectorul 1 sunt 48 de şcoli şi licee.

Cele mai citite

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme plăcută, dar cu ploi răspândite în aproape toată țara

În următoarele două săptămâni, România va experimenta o vreme predominant plăcută, conform prognozei publicate luni de ANM. Totuși, ploile vor fi frecvente în majoritatea...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...

Cutremur în România cu magnitudinea de 5.2 pe Richter

Cutremurul s-a resimțit puternic în zona București și Otopeni Luni, 16 septembrie 2024, la ora 17:40:21 (ora României), un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2...
Ultima oră
Pe aceeași temă