1.3 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialCe premii au mai luat studenţii români la un concurs de Drept...

Ce premii au mai luat studenţii români la un concurs de Drept desfăşurat în SUA

Studenţii români de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti au câştigat locul I la un concurs de Drept, care s-a desfăşurat la Washington şi la care au participat universităţi de prestigiu precum Cambridge, Oxford sau Columbia Law School.

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a obţinut premiul „Alona E. Evans”, locul I, pentru cele mai bune memorii scrise la Concursul de procese simulate „Philip C. Jessup”.

Rundele internaţionale ale concursului s-au desfăşurat în perioada 31 martie – 7 aprilie 2013, sub coordonarea International Law Students Association şi White & Case.

Studenţii români au avut cel mai mare punctaj cumulat al memoriilor redactate pentru reclamant, respectiv pentru pârât.

Echipa românească a reuşit să plaseze astfel Universitatea din Bucureşti înaintea tuturor celorlalte echipe participante, inclusiv Cambridge, Oxford sau Columbia Law School.

Studenţii care au reuşit această performanţă sunt Viorel Chiricioiu (anul III), Dragoş-Mihai Ghiţă (anul III), Cezara-Laura Grama (anul IV), Elena-Laura Lupu (anul III) şi Victor-Iulian Maier (anul III). Aceştia au fost coordonaţi de profesorul Ion Gâlea.

Studentul Viorel Chiricioiu a obţinut şi premiul special oferit de International Law Institute ca Best Non-Native Speaker (top oralist) din competiţie.

La rundele internaţionale au participat 126 de echipe. Echipa Universităţii din Bucureşti s-a întâlnit la Washington cu Universitatea din Macao (Macao), Universitatea Masaryk (Cehia), Universitatea Reykjavik (Islanda) şi Universitatea Municipală din Hong Kong (Hong Kong).

Concursul internaţional de procese simulate „Philip C. Jessup” este cea mai prestigioasă şi cea mai dezvoltată competiţie de drept internaţional public din lume.

 Citeşte şi: Compania Intel recrutează. Vezi dacă îndeplineşti condiţiile

 

Cele mai citite

2024, anul căldurii extreme și al dezastrelor naturale: Cum a afectat încălzirea globală lumea

În 2024, încălzirea globală a generat condiții meteorologice extreme în întreaga lume, de la valuri de căldură insuportabile până la inundații devastatoare și cicloni...

Creștere moderată a creditării private în noiembrie: Împrumuturile în lei și valută, avansuri diferite

Conform datelor BNR publicate vineri, creditarea privată din România a atins în noiembrie 2024 un sold total de 418 miliarde lei, reprezentând o creștere...

China dezvăluie un nou avion de luptă cu performanțe uimitoare

Un nou avion de luptă chinezesc cu rază lungă de acțiune a fost observat în zborul său inaugural, atrăgând atenția lumii datorită designului său...
Ultima oră
Pe aceeași temă