15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialBacalaureatul de toamnă continuă cu probele la Istorie şi Matematică. Vezi aici...

Bacalaureatul de toamnă continuă cu probele la Istorie şi Matematică. Vezi aici subiectele

Sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului continuă miercuri, 31 august, cu proba scrisă obligatorie a profilului: examenele de Matematică şi Istorie.

Examenul de Istorie este susţinut de absolvenţii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educaţie fizică şi sport şi teologic, iar examenul de Matematică – de absolvenţii de la profilurile real, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, tehnic, pedagogic şi militar.

Romanialibera.ro vă prezintă subiectele la proba scrisă de matematică:

La primul subiect de la proba M2 elevii trebuie să rezolve saşe cerinţe, printre care o progresie aritmetică, calculul razei unui cerc, o ecuaţie cu logaritmi şi o problemă cu procente.

Subiectul al doilea are două cerinţe, prima legată de calcularea determinantului unei matrici, iar a doua de definire a legii de compoziţie a unei mulţimi de numere reale.

Subiectul al treilea, tot cu două cerinţe, ceva mai complicat decât precedentele, este tot cu funcţii.

La profilul real, la primul subiect elevilor li s-a cerut să găsească raţia unei progresii geometrice, să rezolve o funcţie, o inecuaţie, să găsească termeni raţionali, să calculeze distanţa la o dreaptă şi unghiurile unui triunghi. Pentru rezolvarea corectă a fiecăruia dintre acestea, elevii primeau câte 5 puncte.

La subiectul al doilea, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pornind de la o mulţime şi de la un polinom.

La al treilea subiect, elevii au avut mai multe cerinţe pornind de la două funcţii.

La examenul la Limba si literatura română susţinut luni, 29 august, au fost daţi afară 240 de elevi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. La proba scrisă obligatorie a profilului s-au înscris 78.082 de candidaţi. Amintim că 268 de elevi au fost daţi afară din examenele de Istorie şi Matematică în prima sesiune a Bacalaureatului 2011. Ei au fost eliminaţi de la proba scrisă obligatorie a profilului pentru tentativă de fraudă sau deţinere de telefoane mobile, potrivit Ministerului Educaţiei. Numai la un liceu din Hunedoara au fost eliminaţi 111 elevi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă