6.1 C
București
sâmbătă, 9 noiembrie 2024
AcasăSpecialDirectorul CNADNR: Se va circula pe autostrada Cernavodă-Constanţa în această vară

Directorul CNADNR: Se va circula pe autostrada Cernavodă-Constanţa în această vară

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Liviu Costache, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că se va circula pe autostrada Cernavodă-Constanţa în vara acestui an, dar aceasta nu va fi complet finalizată până la debutul sezonului estival.

„A se termina o autostradă este un lucru, a se pune în circulaţie este o diferenţă. A termina înseamnă să aibă absolut tot: parapeţi, portale, şanţuri, conexiuni cu drumuri laterale, semnalizare digitală, benzinării, parcări. Punerea în circulaţie înseamnă să-l dau în circulaţie maşinilor cu anumite restricţii, să zicem. Angajamentul nostru este să se circule spre Constanţa pe autostradă în vara lui 2011, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Constanţa. Autostrada se va finaliza când ne-am luat angajamentul. La ora asta se fac toate cele necesare să ne încadrăm”, a afirmat, joi, Liviu Costache, citat de Mediafax.

El a mai precizat că cele mai avansate tronsoane ale acestei autostrăzi sunt Medgidia – Constanţa şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, că mai sunt câteva probleme cu unele parcele de pe traseul autostrăzii, care nu au fost încă expropriate, dar susţine că lucrurile se vor rezolva în următoarele săptămâni.

Directorul general al CNADNR s-a întâlnit, joi, cu prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz şi cu firmele implicate în lucrările de construcţie pe tronsonul de autostradă Cernavodă – Constanţa şi pe varianta ocolitoare Constanţa. Subiectul principal al discuţiilor l-a reprezintat analiza problemelor existente şi urgentarea procesului de expropriere pe segmentul Cernavodă – Constanţa şi varianta ocolitoare Constanţa.

Discuţiile între reprezentanţii CNADNR şi cei ai Prefecturii au avut loc în baza protocolului de colaborare semnat de către ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, cu cele 42 de prefecturi. Protocolul prevedea ca prefecturile să susţină demersurile MTI şi ale companiilor din subordine în vederea accelerării procedurilor de transfer şi expropriere pentru cauză de utilitate publică.

Cele mai citite

Studiu: De Black Friday, majoritatea românilor caută oferte online, dar 1 din 3 preferă magazinele fizice

Intenția de cumpărare este influențată de dorința de a profita de oferte, de a achiziționa produse la prețuri reduse, dar și de a economisi...

Cod galben de vânt și ceață, rafale de peste 60 km/h și vizibilitate scăzută în mai multe județe ale țării

ANM a emis, sâmbătă, mai multe avertizări cod galben de vânt şi ceaţă, valabile în mai multe judeţe ale ţării Meteorologii anunţă ploi, vânt şi...

Raport ONU: Foametea amenință nordul Fâșiei Gaza în urma intensificării operațiunilor și opririi ajutorului alimentar

Situația alimentară din nordul Fâșiei Gaza este într-o criză gravă, avertizează un raport al ONU, pe fondul intensificării intervențiilor armatei israeliene și reducerii semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă