19.3 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialDe ce vor tinerii o carierฤƒ รฎn Marina Militarฤƒ

De ce vor tinerii o carierฤƒ รฎn Marina Militarฤƒ

Mulลฃi elevi sunt motivaลฃi de siguranลฃa unui loc de muncฤƒ ลŸi de salariile mari.

Câteva zeci de elevi, bฤƒieลฃi ลŸi fete, din unitฤƒลฃi de învฤƒลฃฤƒmânt constฤƒnลฃene ลŸi gฤƒlฤƒลฃene au vizitat, ieri, Academia Navalฤƒ Mircea cel Bฤƒtrân. Adolescenลฃii au aflat de la profesorii instituลฃiei de învฤƒลฃฤƒmânt superior condiลฃiile de admitere la Facultatea de Marinฤƒ Civilฤƒ ลŸi la Facultatea de Marinฤƒ Militarฤƒ. De asemenea, au vizitat laboratoarele ลŸi sฤƒlile de curs.

Cei interesaลฃi de meseria de ofiลฃer maritim militar sau civil au fost curioลŸi sฤƒ afle avantajele ลŸi dezavantajele acestei cariere. Mare parte dintre cei prezenลฃi la prezentarea ofertei educaลฃionale au dezvฤƒluit faptul cฤƒ vor sฤƒ urmeze cariera militarฤƒ, la sfatul pฤƒrinลฃilor lor. În plus, siguranลฃa unui loc de muncฤƒ ลŸi motivarea financiarฤƒ sunt destule argumente pentru ca elevii sฤƒ aleagฤƒ Academia Navalฤƒ.

Valentin Badea, elev la Liceul Lazฤƒr Edeleanu din Nฤƒvodari, ar vrea ca pe viitor sฤƒ lucreze în port, pe partea de management maritim. Din câte ลŸtie el, ลŸi-ar gฤƒsi sigur loc de muncฤƒ ลŸi ar câลŸtiga, pentru început, 1500 de euro lunar. Florina Diana Dorobanลฃu, elevฤƒ la Colegiul Eco-nomic din Mangalia, a fost îndrumatฤƒ de tatฤƒl sฤƒu sฤƒ opteze pentru cariera militarฤƒ. În prezent se pregฤƒteลŸte intensiv la fizicฤƒ ลŸi de-abia aลŸteaptฤƒ sฤƒ urmeze cursurile ANMB.

Singurele dezavantaje vฤƒzute de adolescenลฃi ar fi depฤƒrtarea de familie pentru cei care vor naviga ลŸi, în cel mai rฤƒu caz, rฤƒpirea de cฤƒtre piraลฃi. De alt-fel, reprezentanลฃii instituลฃiei de învฤƒลฃฤƒmânt ne-au spus cฤƒ a existat anii trecuลฃi un astfel de caz. Este vorba de un student la masterat care, în perioada de practicฤƒ, a stat sechestrat ลŸase luni. Incidentul a fost rezolvat de cฤƒtre compania prin care plecase tânฤƒrul.

ANMB oferฤƒ studenลฃilor buni la învฤƒ-ลฃฤƒ-turฤƒ burse Erasmus care permit tinerilor un stagiu de practicฤƒ la bordul navelor, pe o perioadฤƒ între 3 ลŸi 6 luni, pe 375 euro lunar.

 

 

Cele mai citite

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ