2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiDaniel Dragomir: "Protocolul SRI - Ministerul Dezvoltării nu a fost semnat de...

Daniel Dragomir: „Protocolul SRI – Ministerul Dezvoltării nu a fost semnat de Dragnea”

„Protocolul nu a fost semnat de Dragnea. Stiu. Este la moda sa il injuram pe Liviu Dragnea. Da bine. Dar. Marea ‘dezvaluire’ a protocolului ‘semnat de Dragnea’ facuta de un deputat USR, membru in Comisia SRI, pe pagina personala de Facebook are o mica problema: Protocolul NU e semnat de Dragnea. Minciuna a fost instant propagata prin toate gurile de tun media ale statului paralel. In rest, oricate ceaiuri i s-ar servi de USR lui Dumbrava si lui Coldea, asta nu suplineste lipsa de carte: protocolul e semnat ‘pentru’ de un secretar de stat si NU e semnatura lui Dragnea. In plus, a pune legatura intre un protocol de lucru pe zona de IT in infrastructura critica la Ministerul Dezvoltarii si protocoalele cu judecatorii si procurorii este cea mai mare mizerie manipulatoare a zilei. Penibil. Cei de la USR ar trebui sa inteleaga, vor intelege la vot, ca injuraturile nu vor reusi sa ii uneasca pe oameni, nu vor creste PIB-ul, nu vor aduce investitii directe si nu vor baga niciodata bani in buzunarele romanilor”, a scris, pe Facebook, Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI a ataşat mesajului şi două fotografii, una cu un document cu semnătura actualului lider SD şi cealaltă cu semnătura de pe protocol.

Marţi, Liviu Dragnea declara că protocolul secret încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru, vizează securitatea cibernetică, un astfel de document fiind încheiat cu toate ministerele.

„În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cyber security şi anume la protecţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine, protecţia acestor date faţă de atacurile cibernetice. Şi nu vorbim de atacuri din partea unor posibili hacker, ci şi a unor entităţi străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse. Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structură din Justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional. Tipul acesta de protocoale între SRI şi instituţii publice sunt necesare, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel? Şi se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată”, a afirmat, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Acesta a precizat că a vrut să vorbească public despre acest protocol, însă a fost sfătuit să nu o facă deoarece fiind secret de serviciu ar fi putut fi „luat la întrebări” şi acuzat de înaltă trădare.

„Este secret, este un secret de serviciu. Eu am vrut să vorbesc despre el (protocolul – n.r.) acum multe luni de zile, dar fiind vorba despre mine am fost sfătuit să nu amintesc nici măcar despre titlul acestui protocol, pentru că fiind secret de serviciu, mă putea chema cineva la întrebări, iar cine ştie ce mai dădeam informaţii unor puteri străine, şi eram şi eu, din nou, acuzat de înaltă trădare”, a explicat Dragnea.

Întrebat dacă este singurul protocol de acest fel pe care l-aţi semnat în calitate de ministru, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, din câte îmi aduc eu aminte”.

Liderul PSD a adăugat că ar fi indicat ca premierul să facă o analiză legată de toate protocoalele încheiate între instituţii şi SRI şi că ar fi bine ca Serviciul Român de Informaţii să desecretizeze toate protocoalele pe securitate cibernetică, „ca să se termine cu legendele acestea”.

Cele mai citite

România riscă să devină nerecomandată pentru investiții: perspective economice sumbre pentru 2025

România încheie anul 2024 cu un climat economic îngrijorător, marcat de incertitudini politice și economice care ar putea afecta grav stabilitatea financiară a țării....

Irina Margareta Nistor a realizat lista cu cele mai bune filme din 2024

Criticul de film Irina Margareta Nistor a realizat un bilanț al anului 2024 pentru industria cinematografică, evidențiind cele mai importante producții lansate, atât românești,...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă