15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPasajul de la Eroii Revolutiei, intarziat cu trei luni

Pasajul de la Eroii Revolutiei, intarziat cu trei luni

»  Proiectul ar fi trebuit sa fie gata inca din luna mai, insa termenul nu a fost respectat.
»  Fosta conducere a primariei a cerut executarea unor lucrari suplimentare: trei escalatoare, reconfigurarea structurilor acceselor etc.

»  Finantarea a fost majorata cu sapte milioane de lei, de la 11 la 18 milioane de lei.

Lucrari suplimentare, bani in plus si intarzierea finalizarii sunt concluziile principale dupa 21 de luni de la inceperea lucrarilor la pasajul subteran din zona Eroii Revolutiei. In loc sa fie gata in mai a.c., pasajul nu este nici acum terminat. Problemele au aparut in momentul in care primaria a cerut executarea unor lucrari in plus fata de cele convenite prin contract, iar o data cu schimbarea conducerii primariei lucrurile au fost luate la puricat. Primarului Oprescu i s-a parut mare suma aprobata pentru majorarea contractului la sfarsitul mandatului fostului primar Adriean Videanu.

Indicatori modificati
Locuitorii din zona Pietei Eroii Revolutiei si cei care trec des prin apropiere sunt exasperati de lucrarile care au inceput in 2006 si nu se mai termina. Circulatia este ingreunata pentru ca santierul s-a extins si la suprafata, desi pasajul va fi subteran. In ultima vreme, muncitorii nu au mai fost vazuti la lucru, desi termenul de finalizare a expirat din luna mai, iar lucrarea nu este gata. Conform contractului initial, pasajul ar fi trebuit sa fie dat in folosinta inca din luna mai a.c., asa cum apare si pe pancarta de la fata locului. Numai ca intre timp au aparut alte probleme legate de schimbarea indicatorilor tehnico-economici ai pasajului. "Primaria a cerut sa se execute lucrari suplimentare. Au mai ramas de realizat lifturile si iesirea dintre Bellu, unde trebuie sapat vreo 15 metri, lucrare pentru care va trebui restrictionata circulatia", a declarat Razvan Murgeanu, viceprimar general. Directorul firmei Iridex, Adrian Todirascu, care se ocupa de lucrare, a fost foarte secretos si nu a dorit sa ofere informatii despre santier.

Suma majorata cu peste 50%
Consilierii generali au aprobat, la finalul mandatului lui Videanu, o majorare a sumei destinate acestei investitii de la 11 la 18 milioane de lei. Banii sunt necesari pentru achizitia si montajul a trei escalatoare, reconfigurarea structurilor acceselor pasajului, adoptarea unei solutii estetice si de rezistenta a trotuarelor din pavaj de piatra naturala si aplicarea unor solutii pentru acoperirea statiilor de tramvai cu structuri metalice.

 

PROIECT
» Fluidizare

Proiectul de modernizare
a Pietei Eroii Revolutiei prevede realizarea unui pasaj pietonal cu o lungime de aproape 40 metri, lat de 4,5 metri, cu trei cai de acces si trei lifturi pentru persoanele cu handicap. De asemenea, vor fi modernizate carosabilul, trotuarele si refugiile pentru statiile RATB si vor fi refacute spatiile verzi.

Cele mai citite

Manchester City riscă să fie exclusă din toate competițiile! „Procesul secolului” în plină desfășurare

Manchester City se confruntă cu o anchetă istorică pentru 115 nereguli financiare, iar clubul riscă sancțiuni drastice, inclusiv eliminarea din toate competițiile interne. Începând cu...

Trezoreria SUA impune noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Coreei de Nord

Reprezentanții Trezoreriei din SUA au informat că au fost impuse noi sancțiuni. Acestea vizează Rusia și Coreea de Nord. Mai exact, este vorba despre...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă