15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialIncepe cosmarul la Bucur Obor

Incepe cosmarul la Bucur Obor

»  Constructorii vor moderniza calea de rulare a tramvaielor de pe soseaua Colentina si Calea Mosilor.

»  Restrictiile pentru tramvaie vor fi aplicate de pe 7 decembrie, iar RATB va introduce linii-naveta de autobuze.

»  Soferii vor putea traversa intersectia de la Obor prin pasajul subteran pe timpul lucrarilor.

In perioada 7-15 decembrie, se va circula cu restrictii in zona intersectiei de la Obor din cauza lucrarilor de modernizare a liniei de tramvaie. RATB a anuntat ca vor fi deviate liniile de tramvaie 34 si 36, iar 5 si 16 vor fi suspendate. Pentru transportul calatorilor vor fi puse in circulatie trei linii-naveta de autobuze. soferii vor fi si ei afectati de lucrari si vor putea traversa intersectia numai prin pasajul subteran, unde se va putea circula pe doua benzi, in loc de una.  

Tramvaiele nu mai circula
De maine si pana pe 15 decembrie, tramvaiele nu vor mai circula prin intersectia de la Bucur Obor din cauza lucrarilor care se fac la calea de rulare. Este vorba despre jonctiunea care se executa intre Calea Mosilor si soseaua Colentina, dupa cum a precizat Gh. Udriste, directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei. Devierea tramvaielor pe portiunea din mijloc a soselei stefan cel Mare va fi gata abia in primavara anului viitor. soferii care vor dori sa traverseze intersectia de la Obor o vor putea face numai prin pasajul subteran, unde se va putea circula pe doua benzi.

Linii deviate
Linia de tramvaie 34 va functiona pe un traseu modificat in ambele sensuri, de la intersectia dintre sos. Mihai Bravu si Bd. Ferdinand, prin: Bd. Ferdinand, sos. Pantelimon pana la Granitul. Linia 36 va circula pe traseul de baza intre Republica si intersectia dintre sos. Pantelimon si sos. Iancului, apoi modificat prin: sos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, cu intoarcere prin sos. Mihai Bravu, sos. Iancului, sos. Pantelimon, apoi pe traseul actual. Liniile 5 si 16 vor fi suspendate.

Autobuze pentru naveta
Pentru preluarea calatorilor de pe traseul liniei 5, se va infiinta linia-naveta de autobuze 605, care va functiona intre sos. Bucuresti-Ploiesti si Foisorul de Foc, pe traseul: Bd. Aerogarii, Barbu Vacarescu, Tunari, Alecu Russo, Bd. Dacia si Traian.
Linia-naveta de autobuze 616 va circula intre Platforma Industriala Pipera si Piata Sf. Gheorghe, pe traseul: Bd. D. Pompeiu, sos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Maica Domnului, Lizeanu, Viitorului, V. Lascar, A. Calinescu si Calea Mosilor.

MODIFICARE
» Linia 634

Linia 634 va functiona pe un traseu modificat de la intersectia dintre sos. stefan cel Mare, sos. Mihai Bravu si sos. Colentina (Bucur Obor) prin: sos. Colentina, Ziduri Mosi, sos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, sos. Mihai Bravu, sos. stefan cel Mare, apoi pe traseul actual. Abonamentele eliberate pentru liniile 5, 16 si 36 vor fi valabile pe liniile 605 si 616, iar cele pentru liniile 34, 36 si 46 vor putea fi folosite pe linia 634.

Cele mai citite

Ambasadorului SUA la Budapesta a criticat Ungaria pentru apropierea de Putin

Ambasadorului SUA, David Pressman, la Forumul Budapesta 2024, din data de 18 septembrie, a vorbit despre alegerile din SUA și legătura dintre pe care...

Prognoza de creștere economică pentru 2024, revizuită la 2,8%; inflația estimată la 4,5% și deficitul comercial în creștere

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a revizuit prognoza de creștere economică pentru anul 2024, reducând estimarea de la 3,4% la 2,8%. Conform...

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate zilnice la domeniile „.ro”. Digitalizarea și AI, esențiale pentru viitor

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate cibernetică au loc zilnic la domeniile ".ro", a anunțat miercuri Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de...
Ultima oră
Pe aceeași temă