3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialFOTO Cum va arăta pasajul Mihai Bravu din Capitală

FOTO Cum va arăta pasajul Mihai Bravu din Capitală

Proiectul pasajului Mihai Bravu presupune realizarea a două poduri supraterane paralele pe direcţia Inelului Principal de Circulaţie (Soseaua Mihai Bravu, Calea Vacareşti), de câte 2 benzi de circulaţie pentru fiecare sens.

Primul pod (Calea Văcăreşti-Mihai Bravu) are o lungime de 675,40 m, iar cel de-al doilea pod 687,70 m (Mihai Bravu-Calea Văcăreşti). Lăţimea celor două poduri este de 7,80 m.

Citeşte şi: VIDEO. Oprescu: Lucrările la primul pod al pasajului Mihai Bravu se vor încheia în martie 2014

Cele două pasaje rutiere vor supratraversa Splaiul Unirii/Râul Dâmboviţa, precum şi intersecţia Prelungirea Soselei Mihai Bravu cu Calea Văcăreştilor.

De asemenea, prin acest proiect se vor reconfigura intersecţiile tronsonului Inelului Principal de circulatie cu Splaiul Unirii, precum si cu Calea Văcăreştilor, cu asigurarea realizarii relaţiilor de stânga dintre cele două artere de circulaţie în condiţii de siguranţă şi confort.

Citeşte şi: Pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii va fi finalizat de Astaldi, care va încasa 35 milioane de euro

Astfel, prin acest pasaj, cartierele Berceni-Olteniţei, Balta Alba, Pantelimon şi Colentina vor fi legate între ele şi vor avea legatură cu zona de nord a oraşului, dar vor avea şi alternative faţă de inelul interior de circulaţie reprezentat de Mihai Bravu şi Stefan cel Mare, fapt care va duce la decongestionarea circulaţiei în zona centrală.

 

Cele mai citite

Lavrov va conduce delegația rusă la summitul G20, în locul lui Putin

Curtea Penală Internațională a emis în martie 2023, un mandat de arestare pe numele lui Putin Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov va conduce delegația rusă...

Un tânăr de 22 de ani a murit marți seara după ce a pierdut controlul mașinii și a lovit o pasarelă pietonală

Un tânăr de 22 de ani a murit, marți seara, după ce a pierdut controlul mașinii în timp ce mergea pe Șoseaua București-Ploiești, iar...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...
Ultima oră
Pe aceeași temă