12.6 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialCum va arăta zona Piaţa Universătăţii după renovări

Cum va arăta zona Piaţa Universătăţii după renovări

În Piaţa Universităţii va fi amenajată o „piaţă unitară” în centrul căreia va fi proiectată o insulă exclusiv pietonală, înconjurată de spaţii care oferă posibilitatea circulaţiei carosabile, potrivit unui proiect de arhitectură adjudecat de o echipă de arhitecţi conduşi de Ambra Fabi, din Italia, din care face parte şi arhitecta din România Simona Dirvariu.

Lucrarea se va executa în zona de lângă parcarea subterană care este acum în execuţie, relatează Agerpres.

Această „insulă pietonală” va fi delimitată de o serie de corpuri de iluminat, iar în interiorul ei vor fi amplasate cele patru statui mutate în Parcul Izvor. Astfel, lângă parcarea auto, cu precădere în vecinătatea Palatului Şuţu, va putea fi admirată o vegetaţie de talie înaltă în concordanţă cu plantaţia din curtea palatului, iar aleile vor avea o pavare specială, care să asigure preţiozitatea spaţiului.

Proiectul câştigător a fost desemnat în cadrul unui concurs demarat în a doua parte a lunii august şi jurizat între 31 octombrie şi 3 noiembrie.

Echipa de arhitecţi câştigătoare a primit din partea municipalităţii garanţia că proiectul propus este cel care va fi implementat. Arhitecţii laureaţi vor primi din partea Primăriei Bucureşti un premiu de 60.000 de lei (peste 13.700 de euro) la care se adaugă şi valoarea contractului de proiectare pentru implementare, care nu trebuie să depăşească 500.000 euro.

Proiectul a fost ales dintr-un număr de 35 de proiecte admise în concurs, alte 13 proiecte au fost respinse iar patru au fost descalificate.

Cele mai citite

Percheziții domiciliare într-un dosar ce investighează infracțiuni de înșelăciune în domeniul asigurărilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu echipe din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca și Dej, desfășoară 11 percheziții domiciliare într-un dosar...

România – Kosovo. 40.000 de bilete vândute pentru duelul decisiv din Nations League

Peste 40.000 de bilete au fost deja vândute pentru meciul România - Kosovo, care va decide câștigătoarea grupei C2 din Nations League. Partida se...

Barcelona în formă maximă! Victorie categorică împotriva Sevillei, 5-1, înainte de duelurile cu Bayern și Real Madrid

Barcelona a obținut o victorie clară împotriva Sevillei, impunându-se cu 5-1. Barcelona a dominat categoric partida împotriva Sevillei, impunându-se cu scorul de 5-1, într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă