2.5 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiAmerican Oversight citat de Sorina Matei: dezvăluiri incendiare despre Biden și afacerea...

American Oversight citat de Sorina Matei: dezvăluiri incendiare despre Biden și afacerea Ucraina.

 

Redăm mai jos postarea integrală a Sorinei Matei, jurnalist și moderator Actualitatea Românească, B1 Tv.

“Corupţia anticorupţiei”- pe documente declasificate prin FOIA.
*Ce a ajuns pe masa lui Trump şi a lui Mike Pompeo şi cum a luat foc administraţia americană.
*(metodele şi modul de operare poate vă sunt cunoscute)

American Oversight a reuşit aseară declasificarea prin FOIA a unor documente şi metadate ale Departamentului de Stat al SUA pe scandalul Ucraina. Documentele arată inclusiv ce a ajuns pe masa lui Trump şi Pompeo privind scandalul Ucraina. O situaţie halucinantă de corupţie a anticorupţiei.
Documentele declasificate prezintă conţinutul plicului/ informarea care a ajuns pe masa şefului departamemtului de stat al SUA, Mike Pompeo. Aşezaţi-vă pe scaun.

Pe 23 ianuarie 2019, în New York, Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui SUA, Donald Trump, derulează un interviu telefonic înregistrat cu fostul procuror general al Ucrainei, Viktor Shokin.

Viktor Shokin îi povesteşte lui Giuliani că a fost procuror general al Ucrainei în perioada 2015- aprilie 2016, când a fost schimbat la cererea vicepreşedintelui SUA, Joe Biden. Viktor Shokin fusese până atunci procuror general adjunct al Ucrainei. Când era procuror general adjunct, Viktor Shokin s-a apucat să-l investigheze pe Mykola Zlochevsky, fostul ministru al Ecologiei şi Resurselor minerale din Ucraina. Cazul fusese deschis de procuratură pentru că fostul ministru ucrainean, Mykola Zlochevsky, îşi dădea singur aprobări ca să extragă gaze naturale şi petrol din Ucraina. Fostul ministru, Mykola Zlochevsky, deţinea de asemenea compania Burisma Holdings, care este o firmă offshore înregistrată în Cipru. Shokin, procurorul, povesteşte că existau documente care arată că fostul ministru ucrainean era investigat în 5 dosare, majoritatea în care era acuzat de aceleaşi lucruri: aprobări ilegale pentru exploatare de gaz şi petrol. Capetele de acuzare pentru fostul ministru erau:

Mykola Zlochevsky spăla bani
Mykola Zlochevsky obţinuse bunuri prin mită
Mykola Zlochevsky mutase 23 de milioane de dolari în afara Ucrainei ilegal
În timp ce era ministru, Mykola Zlochevsky mai aprobase încă două entităţi să extragă ilegal gaz din Ucraina
Mykola Zlochevsky era deţinătorul a 2 companii anonime care erau parte a Burisma Holdings şi a dat acestor companii ale lui aprobări care au făcut ca el să profite în timp ce era chiar ministru al Ecologiei şi Resurselor minerale în Guvernul ucrainean.

Toate cazurile în care era investigat Mykola Zlochevsky au fost închise după ce Mykola Zlochevsky a fost schimbat din funcţia de ministru.

Viktor Shokin, fostul procuror general al Ucrainei, a spus în conversaţia înregistrată că din 2014 ministrul a făcut câteva numiri în conducerea Burisma, în boardul companiei.
De exemplu, i-a numit pe umătorii în boardul Burisma:

Hunter Biden, fiul vicepreşedintelui SUA, Hunter Biden
Joseph Blade, fost CIA din Unitatea Antiteroristă
Alexander Kwasnievski, fostul preşedinte al Polonei
Devon Archer, colegul de cameră al fiului vitreg al secretarului de stat american, John Kerry, fostul şef al Departamentului de stat.

Viktor Shokin a spus că aceste numiri au fost făcute de fostul ministru în boardul companiei pentru ca acesta să se protejeze. În timp ce cazul era investigat, fostul ministru Mykola Zlochevsky a fugit din Ucraina.

Viktor Shokin, fostul procuror general, a spus că aceste dosare de corupţie au fost oprite de frica Statelor Unite. Viktor Shokin a încercat să continue anchetele şi investigaţiile dar în Iunie sau Iulie 2015, ambasadorul SUA în Ucraina. Geoffrey R. Pyatt i-a spus lui că anchetele trebuie gestionate cu “mânuşi albe”, ceea ce protrivit lui Shokin, însemna ca procurorii să nu facă nimic.
În Septembrie 2015, după aceste discuţii, ambasadorul SUA în Ucraina a ţinut un discurs în Odessa în care a susţinut că toate aceste dosare nu erau investigate corect iar Viktor Shokin, procurorul general al Ucrainei la acea data, ar putea fi corupt.

Viktor Shokin a povestit că în 2014 fostul ministru Zlochevsky era în Marea Britanie şi cele 23 de milioane de dolari erau îngheţate în UK prin BNP Bank.

Viktor Shokin spune că au fost pregătite documente false şi banii au fost eliberaţi către fostul ministru înainte ca procurorul general să-şi ia mandatul. Acea eliberare de bani a determinat ca Viktor Shokin să redeschidă anchetele. Viktor Shokin spune că apăruseră deja articole în presă privind mite luate în timpul precedentei anchete iar mitele erau un efort pentru ca anchetele atunci să fie închise.

În aprilie 2016, Viktor Shokin a fost schimbat din funcţia de procuror general al Ucrainei iar în noiembrie 2016 toate cazurile au fost închise de actualul procuror general al Ucrainei, Yuriy Lutshenko.

Viktor Shokin mai spune că în februarie 2016, până să fie schimbat din funcţie, a luat mandate pentru investigarea mai multor conturi care apartin mai multor oameni din Ucraina. A făcut de asemenea cereri pentru informaţii despre Hunter Biden dar nimeni nu a vrut să răspundă procuraturii Ucrainei. Procuratura generală a Ucrainei credea că Hunter Biden, fiul vicepreşedintelui SUA, primea un salariu, un commision plus 1 milion de dolari. Nu existau documente cu informaţii despre Hunter Biden şi Shokin povesteşte cum a fost sfătuit să se oprească de către ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey R. Pyatt.

 

 

 

 

 

 

Apoi, preşedintele Ucrainei, Petro Poroshenko i-a spus lui Shokin să nu mai investigheze Burisma pentru că asta nu este în interesul lui Hunter şi Joe Biden. Shokin a fost chemat în biroul preşedintelui ucrainean, Petro Poroshenko, care i-a spus că investigaţia pe Burisma şi boardul de directori din management, unde era Hunter Biden, l-a determinat pe Joe Biden să opească ajutorul de 1 miliard de dolari pe care SUA îl dădea Ucrainei.

Shokin mai spune că în Aprilie 2016, Petro Poroshenko, preşedintele Ucrainei, l-a sunat şi i-a spus că trebuie să-l demită pentru că ajutorul SUA pentru Ucraina era în continuare oprit de Joe Biden iar Joe Biden i-a spus lui Poroshenko că avea probe că Shokin este corupt şi trebuie demis. Ca atare, Shokin a fost demis în Aprilie 2016 iar după aceea SUA a trimis într-o lună jumătate ajutorul către Ucraina.

Şi nu e totul.

Shokin arată că actualul ambassador al SUA în Ucraina, Marie L. Yovanovitch i-a respins o viză lui Shokin de intrare în SUA având în vedere că şi actualul ambasador al SUA în Ucraina este apropiat de Joe Biden. Shokin spune că există scurgeri de informaţii de la o persoană numită Reshenko, din serviciul secret de informaţii al Ucrainei, despre o aşa zisă Agendă Neagră/Black Book a lui Manafort, omul din campania lui Donald Trump. Shokin spune că este posibil ca acesta să fie o înşelăciune.

După 2 zile, pe 25 ianuarie 2019, actualul procuror general al Ucrainei, Yuri Lutshenko, vine în SUA, în New York să vorbească despre corupţia din Ucraina. La speech asistă iar Rudy Giuliani.

Actualul procuror general al Ucrainei declară că a fost ministru de Interne al Ucrainei din 2007 şi până în 2010 şi că a fost băgat în puşcărie pentru 2 ani şi jumătate ca deţinut politic.

Yuri Lutshenko spune în New York că el are în subordinea sa următoarele instituţii/autorităţi: Poliţia, Fiscul, Serviciul Secret şi Departamentul de Investigaţii.

Actualul procuror general al Ucrainei spune că instituţia sa, procuratura generala, a recuperat câteva miliarde de dolari şi are până acum 2637 de verdicte de corupţie.

Yuri Lutshenko spune că există o unitate specializată numită- Oficiul Specializat al Procurorilor Anticorupţie (SAP) care este în subordonea Biroului Naţional Anticorupţie al Ucrainei (NABU) care investighează cazuri de corupţie în care sunt implicate figuri publice. Numai că actualul procuror general al Ucrainei spune că actualul ambasador al SUA în Ucraina protejează SAP şi NABU. El crede că aceste două instituţii sunt bune dar sunt conduse de oameni groaznici, conducerile sunt îngrozitoare. Mai spune Yuri Lutshenko, actualul procuror general al Ucrainei în New York că el ca procuror general nu are niciun fel de control pe SAP sau NABU şi nici măcar nu poate să le întrebe ce fac, la ce lucrează, pentru că ele NU sunt sub controlul lui.

Mai spune actualul procuror general al Ucrainei că fostul procuror general al Ucrainei, predecesorul lui, Shokin, este un om onest.

Yuri Lutshenko spune că şi el s-a apucat să se uite la cazurile pe care le investigase Shokin, predecesorul lui, şi crede că Hunter Biden a primit milioane de dolari în compensaţie pentru Burisma. El mai spune că a făcut rost din Letonia de un document care arată că mai multe milioane de dolari au fost scoase din conturile Burisma. Documentele arată că 2 companii şi 4 persoane au primit aproape 16 milioane de dolari ca plată, după cum urmează:

Companii:
Wirelogic Technology- 14,6 milioane dolari
Digitex- 1,9 milioane dolari
Persoane:
Alexander Kwasnievski, preşedinte Polonia- 1,150 milioane dolari
Alan Apter- 302.885 dolari
Devon Archer, colegul de cameră al fiului vitreg al secretarului de stat american, John Kerry, fostul şef al Departamentului de stat SUA- suma nu a fost oferită de Letonia
Hunter Biden- fiul lui Joe Biden, vicepreşedinte SUA- suma nu a fost oferită de Letonia

Actualul procuror general al Ucrainei spune că plăţile pot ajunge şi la 100 de milioane de dolari.

Yuri Lutshenko mai declară că mai există o plată de 900 de mii de dolari către Rosemont Seneca Partners LLC pentru comisioane consultanţă.

Yuri Lutshenko arată că băiatul lui Biden, Hunter Biden era alături de Devon Archer în firma Rosemont Seneca Partners LLC şi că datele acestei tranzacţii curg din ianuarie până în decembrie 2015. Potrivit actualului procuror general, plata de 900 de dolari a fost pentru servicii de lobby efectuate de Joe Biden.

Infiinţarea SAP a avut loc în octombrie 2014, mai spune el. Formarea SAP şi NABU a fost anunţată/justificată public pe ideea că fostul procuror general al Ucrainei, Viktor Shokin, nu obţine rezultate, nu a făcut arestări şi nu a făcut investigaţii împotriva oficialilor guvernamentali. Fostul ambasadorul SUA în Ucraina, Geofrey Pyatt, a recomandat înfiinţarea unei instituţii care să ancheteze corupţia la nivel înalt. Actualul procuror general al Ucrainei recunoaşte că Geofrey Pyatt, fostul ambassador SUA, a ţinut pe 25 octombrie în Odessa, un discurs împotriva fostului procuror general al Ucrainei, Viktor Shokin.

În octombrie 2014, o lege de creare a NABU a fost scrisă de George Kent, care era la vremea aceea, adjunctul şefului de misiune SUA în Ucraina. George Kent este în prezent secretarul adjunct al Biroului de Afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de stat al SUA.

Pe 26 ianuarie 2019, Yuriy Lutshenko, actualul procuror general al Ucrainei a continuat spunând:

În 2010, a fost pus pe picioare un sistem format din 500 de companii. Sistemul era conceput să scoată bani din Ucraina, să-i spele şi apoi să fie colectaţi banii spălaţi. Toate companiile erau conduse de un şef financiar. Dintre cele 500 de companii, între 20 şi 40 erau shell companies. Alte 23 de companii erau localizate offshore şi 2 dintre ele aveau aproximativ 7 miliarde de dolari puşi în Fondul Templeton. Sistemul funcţiona pe schemă piramidală şi toţi beneifcarii erau pro-ruşi. Mai erau 1,5 miliarde de dolari în obligaţiuni internaţionale în interiorul Ucrainei care permiteau recuperarea acelor bani.

Yuriy Lutshenko mai spune că a existat o Agendă Neagră găsită acasă la fostul adjunct al serviciului secret de informaţii ucrainean. Agenda conţinea o listă de nume de oameni care primeau comisioane ilegale. A dat ca exemplu diin agendă- 3 milioane de dolari pentru un vot pentru bugetul statului primiţi de către un membru al Parlamentului.

Agenda Neagră, spune el, nu era tocmai o agendă, ci doar 10-12 pagini. După câteva zile de la aflarea acestei informaţii, a apărut în media din SUA că membrul Parlamentului, Leschenko, care este şi jurnalist, a zis că Paul Manafort, omul lui Trump, este în agendă. După câteva săptămâni, NABU a deschis o anchetă pe Agenda Neagră. În acel timp, procorurul general al Ucrainei s-a întâlnit cu actualul ambassador al SUA în Ucraina, Marie Yovanovich care i-a cerut să închidă 3 cazuri de corupţie împotriva lui Leschenko. Şeful NABU a confirmat că Paul Manafort era în agendă cu toate că nu exista nicio semnătură că Manafort a ridicat banii. Transferul banilor către Manafort s-a făcut din Kârgâzstan. NABU (sub protecţia ambasadei SUA în Ucraina) a confirmat că Manafort apare în Agenda Neagră.

Leschenko care supraveghează SAP şi NABU nu poate face cereri despre investigaţiile lor.

Şeful SAP, Nazar Kholodnitskiy, şi şeful NABU, care este Artem Sytnyk, nu se suportă şi se luptă între ei. La un semninar anticorupţie în Panam şeful SAP l-a întrebat pe şeful NABU de ce spune despre Manafort când nu există semnătură a lui Manafort şi şeful NABU a spus că el vrea ca Hillary să câştige.

Procurorul general al Ucrainei mai spune că ambasadorul SUA cheltuieşte banii publici ca să aiba NABU o imagine şi relaţii bune. El mai declară că NABU nu are rezultate iar NABU a luat aproape 300 de investigaţii/cazuri dosare din care au rezultat doar 23 de oameni care şi-au recunoscut vinovăţia.

De asemenea, procurorul general al Ucrainei
mai spune că ambasadorul SUA în Ucraina, Yovanovitch, a declarat că îl va face pe şeful NABU, Artem Sytnyk, preşedinte al Ucrainei.

Final de interviu.

Toate acestea au ajuns pe masa lui Mike Pompeo şi pe cea a lui Donald Trump.

Metadatele arată că în acel moment, de la Departamentul de stat, Casa Albă, CIA, toată lumea a explodat.

Documentele mai arată toate acţiunile publice ale lui Joe Biden pe Ucraina şi mai relevă ceva. Un articol scris de John Solomon: Ambasada SUA a presat în Ucraina ca procurorii să renunţe la investigarea George Soros group în timpul alegerilor din 2016. George Soros şi vehiculele sale erau pe lista celor care nu aveau voie să fie investigaţi de procurorii ucrainieni. George Soros este unul din vectorii principali ai democraţilor, familiei Clinton şi agenţiilor americane.

 

Cele mai citite

Alegeri prezidențiale 2024: Peste 53.000 de români au votat deja în străinătate până sâmbătă dimineață

Votul pentru alegerile prezidențiale din 2024 a început vineri în cele 951 de secții organizate în străinătate. Românii aflați în afara granițelor pot vota...

Sondaj: 79% dintre ruși susțin încheierea unui acord de pace cu Ucraina, cel mai mare procent de la începutul conflictului

Un sondaj recent realizat de grupul de cercetare Russian Field relevă că sprijinul pentru un acord de pace între Rusia și Ucraina a atins...

Autoritățile britanice acuză Apple de limitarea inovației în domeniul browserelor web pe iPhone

Apple a fost acuzată de Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA) că a restricționat inovația în dezvoltarea browserelor web pentru iPhone,...
Ultima oră
Pe aceeași temă