12.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSportCANDIDAŢII ARD LA ALEGERILE PARLAMENTARE. Călăraşi: Iliuţă, 72.000 lei pe an din...

CANDIDAŢII ARD LA ALEGERILE PARLAMENTARE. Călăraşi: Iliuţă, 72.000 lei pe an din agricultură

Primarul comunei Vâlcelele, Vasile Iliuţă, candidează pe listele ARD pentru un loc de deputat în Călăraşi. În 2008, numele edilului a fost legat de jurnaliştii de la „Gardianul” de o urmărire penală pentru fals. Iliuţă ar fi fost învinuit de un om de afaceri din zonă că a depus spre decontare un cec pe care l-a completat singur, fără să predea marfa convenită în relaţiile de afaceri dintre cei doi. Citeşte aici ancheta.

În 2009, Iliuţă a fost acuzat de liberalii din Organizaţia de Tineret a PNL că ar fi agresat o liberală care conducea caravana electorală în comună. Primarul din Vâlcelele a explicat, însă, că tânăra s-ar fi smucit şi a căzut. Citeşte aici relaterea incidentului.

Citeşte şi ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Vezi cine sunt CANDIDAŢII din judeţul CĂLĂRAŞI!

În 2011, presa locală din Călăraşi scria că Vasile Iliuţă figura ca administrator al unei firme, fapt care l-ar fi făcut incompatibil cu funcţia de primar. Contactat de jurnalişti, el a dat vina pe secretară: „Da, aveţi dreptate. Nu am voie să fiu administrator, că sunt incompatibil. A greşit secretara, m-a trecut pe mine”. Citeşte aici ancheta ziarului „Real în Călăraşi”.

În ceea ce priveşte posesiunile lui Iliuţă, aflăm tot din „Profitul Agricol” că, împreună cu un om de afaceri, Alexandru Iancu, a pus bazele unei ferme de vaci. Citeşte aici reportajul realizat de „Profitul Agricol”. Conform declaraţiei de avere disponibilă pe site-ul ANI, Iliuţă deţine două case, două apartamente şi un spaţiu comercial, precum şi terenuri agricole şi intravilane. Conform aceleiaşi declaraţii de avere, venitul obţinut de Iliuţă din salariul de primar se ridică la 19.512 lei pe an, iar, din agricultură, primarul din Vâlcelele obţine 72.000 lei pe an.

Pe listele Alianţei România Dreaptă pentru un mandat de deputat în Călăraşi candidează Emil Muşat, Vasile Iuliuţă (PDL), Adrian Iuraşcu (Forţa Civică), fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia (PDL) şi Viorel Pironea (PDL).

Cele mai citite

Mega Image va fi nevoită să vândă 80 de magazine în urma achiziționării Profi

Consiliul Concurenţei discută cu Mega Image despre vânzarea a circa 80 de magazine, în urma achiziţionării Profi, iar până pe 4 noiembrie această listă...

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă