3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSpecialTelefonia fixa contraataca!

Telefonia fixa contraataca!

» Mii de minute gratuite in retea sau catre orice retea nationala, sute de minute catre mobile si minute internationale. Asa arata oferta celui mai mare operator de telefonie fixa, Romtelecom, care spulbera – cel putin pentru moment – ofertele concurentei. Ramane de vazut cand va veni contraatacul celorlalti operatori.

Este cat se poate de clar: cine a spus ca telefonia fixa nu mai are nici un viitor a gresit. Cel putin in Romania, acest segment nu are de gand sa se predea, ci, dimpotriva, concurenta in domeniu se ascute.  Cea mai agresiva oferta vine din partea Romtelecom, companie care de cativa ani incoace isi modifica portofoliul de doua ori pe an. Noile abonamente cuprind aproape toate beneficiile posibile si au tarife destul de mici in comparatie cu beneficiile incluse, tarife cuprinse intre 7 si 11 euro pe luna (fara TVA). "Multi dintre clientii nostri folosesc telefonul fix ca mijloc preferat de comunicare de acasa si apreciaza confortul de a vorbi fara grija facturii, indiferent de destinatie. Oferim acum un numar mare de minute gratuite catre toate destinatiile", a declarat pentru Romania libera, Radu Tudorache, director Servicii de Voce, Segment Rezidential la Romtelecom.

Cele patru noi abonamente ale celui mai mare operator de telefonie fixa sunt:
» Voce Fix 1000±, la 7 euro/luna (apeluri nelimitate in retea si 1000 de minute catre orice retea fixa nationala, de luni pana vineri, intre 18.00 si 8.00; 100 de minute catre orice retea fixa);
» VoceFix Nelimitat, la 9 euro/luna (apeluri nelimitate in orice retea fixa nationala);
» Voce Oriunde 2000±, la 8,7 euro/luna (apeluri nelimitate in reteau Romtelecom si 2000 de minute in orice retea nationala fixa, de luni pana vineri, intre 18.00 si 8.00; 200 de minute catre orice numar de mobil national si catre retele fixe, din Uniunea Europeana si fixe si mobile din SUA si Canada);
» Voce Oriunde 4000±, la 10,8 euro/luna (pentru beneficii vezi tabelul alaturat).

Elefantul dansator
Aceasta mutare a Romtelecom le da un semnal clar tuturor firmelor concurente, si anume ca va continua sa fie flexibili si sa ramana un jucator important pe piata. Daca ne intoarcem putin in timp, la prima conferinta de presa a CEO al Romtelecom, Yorgos Ioannidis a spus ca-si doreste sa faca din Romtelecom o companie care se poate adapta usor la schimbarile din piata. "Vreau sa fac elefantul sa danseze", a spus metaforic Ioannidis. Astazi, intrebat de Romania libera daca nu cumva elefantul a atins deja perfectiunea in ale dansului, Ioannidis a spus ca acum elefantul trebuie sa devina cel mai iubit dansator. "Inca mai avem multe lucruri de rezolvat ca sa ne asiguram ca intr-o zi elefantul va deveni nu doar un foarte bun dansator, ci chiar cel mai iubit performer din zona sa de activitate. Intr-acolo tintim, sa facem din Romtelecom prima alegere a clientilor pentru solutii de comunicatii si divertisment", a declarat pentru Romania libera, directorul executiv al operatorului.

Orange, zgarcit cu minutele
Cel mai mare operator de telefonie mobila si-a adaptat recent abonamentele de telefonie mobila, insa le-a uitat pe cele de telefonie fixa. Cel mai ieftin abonament costa 12 euro, dar ofera doar 50 de minute care pot fi folosite pentru apeluri catre orice retea de telefonie fixa din tara. Este adevarat ca lipsa numarului de minute este compensata de includerea optiunii de internet fix nelimitat, cu viteze de pana la 7,2 Mbps.

Concurentul direct al Orange, Vodafone, este ceva mai darnic, oferind prin Vodafone Acasa trei abonamente promotionale, cu valori cuprinse intre 3 si 8 euro. "Clientii primesc telefon gratuit la activarea unuia dintre aceste abonamente, dar si mii de minute si sms-uri in reteaua Vodafone (fixa si mobila) si sute de minute gratuite in orice retea fixa nationala. In plus, ei beneficiaza de tarife de numai 8 eurocenti/minut pentru convorbiri internationale in retelele fixe din Europa si in orice retea din SUA, Canada si Israel", a declarat Catalin Becic, director Consumer Marketing al companiei.

Cand telefonul vine o data cu cablul TV
"Abonamentele din portofoliul curent de telefonie al UPC au tarife cuprinse intre 10 si 30 de lei si includ toate apeluri gratuite si nelimitate in retea oricand", a declarat, la randul sau, Gina Croitoru, director Interconectare si Telefonie la UPC Romania. De asemenea, tarifele pentru apelurile catre retelele fixe din Romania pornesc de la 0,1 lei/minut si pot fi, si acestea, nelimitate in cazul abonamentului de 30 de lei.
Trebuie spus ca UPC, care are peste 140.500 de abonati la telefonia fixa (conform ultimului raport financiar trimestrial al Liberty Global, la data de 30 iunie 2009), este totusi campionul portabilitatii, pentru ca a reusit sa atraga cei mai multi abonati din celelalte retele fixe, la un an de la lansarea serviciului de portabilitate a numerelor. Practic, din cele 51.291 numere fixe portate, 44% reprezinta clienti noi pentru UPC Romania.

» Viitorul Zapp Fix
Compania Zapp ofera si ea servicii de telefonie fixa prin reteaua CDMA pe care o detine. Insa, asupra continuitatii acestor servicii planeaza o serie de incertitudini. In conditiile in care Zapp va fi preluata de Cosmote (tranzactia a primit saptamana trecuta OK-ul de la Consiliul Concurentei), aceasta din urma ar putea sa fie obligata sa renunte la licenta CDMA, deoarece Romtelecom are inca o asemenea licenta, iar ambii operatori sunt detinuti de grupul elen OTE. Oficialii companiei Zapp nu au dorit sa comenteze referitor la aceasta problema.

Cele mai citite

Programul marilor magazine de Crăciun și Revelion 2024

Ca în fiecare an, marile lanțuri de magazine din România adaptează programul, ținând cont de Sărbători De Crăciun, 25 decembrie, și în prima zi din...

Doar 35% dintre americani au încredere în sistemul judiciar al SUA

Noul sondaj Gallup confirmă că americanii înțeleg pe deplin că instanțele antidemocratice au atins în mod inexplicabil această supremație Lipsa de încredere a americanilor în...

Federația Ospitalității: Eliminarea voucherelor de vacanță va distruge turismul românesc

Reprezentanții a 29 de patronate din domeniul HoReCa atrag atenția că peste 1,7 milioane de persoane vor fi afectate direct Federația Patronatelor din Industria Ospitalității...
Ultima oră
Pe aceeași temă