Directorul d.s.v.s.a Cluj, Alexandru Duma, a declarat ca institutia intentioneaza sa acorde autorizatii provizorii pentru sacrificarea mieilor in abatoarele autorizate in zona Iclod, Valcele si altele care mai au inca dotari.
In Cluj, unde nu exista abatoare autorizate poate fi vanduta doar carne de miel in spatii amenajate, controlate sanitar-veterinar din pietele agroalimentare. Fermierii pot cere amenajarea de puncte de sacrificare conform legii. Perioada de acordare a autorizatiei temporare este de 10 zile inainte de Paste.
,,Recomandarea noastra este ca, atat ouale de sarbatori, cat si mieii vii sau carnea de miel sa fie cumparate din locuri amenajate si autorizate sanitar-veterinar, pentru a se evita toxiinfectiile alimentare si bolie parazitare. Oul trebuie sa fie marcat, iar, in piete, producatorul trebuie sa expuna la vedere data producerii. Valabilitatea oualor este de 21 de zile de la producere", a mai spus Alexandru Duma.