» O lumina speciala are efecte terapeutice asupra mai multor afectiuni.
» Ea actioneaza la nivelul celulelor, avand un efect energetic.
Potrivit medicului Dumitru Badila, este vorba de lumina polarizata, o lumina policromatica (alba, ce contine toate culorile), dar, spre deosebire de lumina obisnuita, este mai ordonata. Ea contine radiatii din spectrul vizibil (lumina vizibila) si din spectrul infrarosu (caldura), dar nu contine radiatii din spectrul ultraviolet, care ar putea avea efect nociv asupra organismului uman.
"Sunt multe afectiuni care se pot trata, cum ar fi herpes, acnee, zona Zoster, alergii, micoze, boli reumatismale, fracturi, luxatii etc. Se mai poate intrebuinta in zona cosmetica (contra celulitei, ridurilor fine) sau in cazul unor cicatrici care se doresc a fi estompate, tratament post-arsuri. Actiunea este directa asupra celulelor. Astfel, energia luminoasa este convertita de fotoreceptori in energie chimica, este stocata si folosita, apoi in toate reactiile necesare functionarii celulei", a explicat dr. Dumitru Badila. Astfel, efectul este energetic.
Tratamentul cu lumina polarizata depinde de afectiune. De exemplu, in cazul herpesului, aceasta actioneaza de la o zi la alta, iar in boli reumatice, in 10 sau 20 de zile. "In cazul tumorilor, nu se foloseste lumina polarizata. In celelalte afectiuni cronice nu s-au observat efecte adverse", a mai precizat dr. Dumitru Badila.