8.8 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăGDPRHormonii masculini cresc libidoul femeilor

Hormonii masculini cresc libidoul femeilor

Un studiu al Universitatii Monash din Australia a demonstrat ca libidoul femeilor trecute de menopauza este sporit in urma tratamentului cu testosteron, informeaza yahoo.com.

“Multe femei trecute de menopauza continua sa fie active sexual in ciuda nemultumilor, angajandu-se in activitate sexuala pentru a-si multumi partenerul si pentru a pastra armonia domestica”, spune doctorul Susan R. Davis, de la Universitatea Monash. Testosteronul s-a dovedit eficient pentru sporirea libidoului in cazul femeilor trecute de menopauza care urmeaza un tratament de inlocuire a hormonilor, insa eficienta acestuia pentru femeile care nu iau estrogen nu se cunoaste.

Cercetarile s-au desfasurat pe femei din Australia, Europa si America de Nord, care au trecut de menopauza si a caror dorinta sexuala scazuta le provoca neplaceri. Acestora le-au fost aplicate cataplasme cu hormoni masculini: 267 au primit 150g de testosteron pe zi, 267 au fost tratate cu 300g, iar ultimului grup, de 277 de femei, i-a fost administrat un placebo (medicament fara efect pentru observarea reactiilor psihice provocate).

Dupa 24 de saptamani, frecventa raporturilor sexuale satisfacatoare a crescut semnificativ pentru femeile carora li s-au administrat 300g de testosteron fata de grupul celor care au primit tratamentul inactiv. Totusi, diferenta nu a fost prea mare fata de grupul care a primit o doza mai mica de testosteron. Ambele grupuri carora le-a fost administrat hormonul masculin au resimtit o crestere a libidoului si o diminuare a nemultumirilor.

Doctorul Davis a declarat: “Sporirea frecventei raporturilor sexuale satisfacatoare a fost modesta dar pare sa fie importanta din punct de vedere medical.”

Cele mai comune efecte adverse ale tratamentului cu testosteron consta in cresterea nedorita a parului, acnee si ingrosare a vocii. Insa nu s-a inregistrat nici o modificare a nivelului de lipide din sange, metabolismului glucozei si functiilor ficatului care sa sustina ingrijorarile cercetatorilor exprimate la inceputul studiului.

Totusi, noi teste sunt necesare pentru a stabili nivelul de siguranta a tratamentului.

Cele mai citite

Chiriile cresc în marile orașe: București, Cluj și Brașov, în topul scumpirilor în 2024

În București, chiriile medii au crescut cu 11% de la an la an, prețul mediu pentru o garsonieră fiind de 382 euro/lună Chiriile solicitate pentru...

Incendiile devastatoare din California au fost favorizate de vânturile puternice, lipsa precipitațiilor și „setea atmosferică”

Mai mulți factori majori au favorizat la incendiile de vegetație care fac ravagii, de marți, în sudul Californiei, transmite CNN, care citează opiniile mai...

Curtea de Apel București a publicat motivarea în cazul acțiunii lui Călin Georgescu privind alegerile prezidențiale

Curtea de Apel București a publicat miercuri seara motivarea deciziei prin care a fost respinsă, pe 31 decembrie, acțiunea deschisă în justiție de Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă