4.9 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăSpecialComisia Europeana ne-a stabilit cota de poluare

Comisia Europeana ne-a stabilit cota de poluare

Comisia Europeana a aprobat pentru Romania o cota de 75,9 milioane tone de dioxid de carbon pentru acest an si pentru perioada 2008 – 2012, mai putin cu 20,7 la suta fata de propunerea initiala, cu ocazia stabilirii planurilor nationale de alocare a emisiilor de dioxid de carbon, informeaza site-ul The European Ombudsman, citat de Rompres.

Propunerea initiala a fost pentru o cota de 95,7 milioane tone de dioxid de carbon, cifra alocata in prezent fiind de 79,3 la suta din cea initiala.
Comparativ, Ungaria are o cota de 26,9 milioane tone de dioxid de carbon pentru acest an si pentru perioada 2008 – 2012, de la 30,7 milioane de tone cat a fost propunerea initiala, reducerea fiind de 12,4 la suta. Republica Cehia are o cota de 86,8 milioane tone, de la 101,9 milioane de tone cat a fost propunerea initiala, reducerea fiind de 14,8 la suta. Polonia are o cota de 208,5 milioane tone, de la 284,6 milioane de tone cat a fost propunerea initiala, reducerea fiind de 26,7 la suta. Slovacia are o cota de 30,9 milioane tone, in scadere cu 25,2 la suta fata de propunerea initiala. Slovenia are o cota de 8,3 milioane tone, avand cota neschimbata fata de propunerea initiala.
Comisia a aprobat amendamentele pentru cotele Germaniei. Cea mai mare cota o are Germania, avand si cea mai puternica industrie din Europa si din UE. Astfel, cota Germaniei este 453,1 milioane tone, de la 482 milioane tone cat a fost propunerea initiala, reducerea fiind de doar sase la suta. Germaniei i s-a permis sa majoreze la 22 la suta cota anuala de la 12 la suta conform Protocolului de la Kyoto.

Bulgaria trebuie sa-si reduca cu 37,4 la suta cotele fata de propunerea initiala, adica la 42,3 milioane tone.
Schema de Tranzactionare a Emisiilor asigura ca emisiile de gaze de sera corelate sectoarelor energetic si al industriei au fost reduse la cele mai mici costuri pentru economie, pentru a ajuta Uniunea Europeana si statele membre sa intruneasca angajamentele de emisii asociate Protocolului de la Kyoto.

Cele mai citite

„The Brutalist” și „Emilia Perez” triumfă la Globurile de Aur

Actorul american de origine română, Sebastian Stan, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film comedie/ musical cu rolul din "A Different...

Boboteaza: Dezvăluirea Preasfintei Treimi și Sfințirea Apelor

Boboteaza este momentul în care Hristos, ajuns la vârsta de 30 de ani, primește botezul de la Ioan „Cu adevărat, mare este sărbătoarea de astăzi”,...

Industria IT critică eliminarea bruscă a facilităților fiscale: „Era nevoie însă nu peste noapte“

Decizia de a elimina complet facilitățile fiscale pentru industria de IT a stârnit critici vehemente din partea liderilor din sectorul tehnologic și a reprezentanților...
Ultima oră
Pe aceeași temă