» In Hunedoara, prefectul Vladu a fost inlocuit de subalternul lui, subprefectul liberal Pricajan, iar in Bihor a fost numit Mircea Ghitea, fost sef al Garzii de Mediu
Fostul sef al Garzii de Mediu Bihor, Mircea Ghitea, este, de ieri, noul prefect al judetului Bihor. Ghitea a fost pina nu demult membru al PNL si sef al Garzii de Mediu de la alegerile din 2004. El nu s-a numarat printre cei care au candidat la functia de prefect si numirea lui a fost o surpriza. "Ghitea Mircea Teodor, fost comisar sef la Garda de Mediu a fost numit azi prefect, in sedinta de Guvern. Nu intra in categoria inaltilor functionari publici, a fost numit politic", a declarat Cornel Popa, liderul PNL Bihor. El a precizat ca, in situatii de urgenta, Guvernul poate sa numeasca prefect o persoana din randul functionarilor publici. seful PNL a precizat ca Ghitea intentiona sa-si depuna candidatura pentru functia de prefect si ca anul trecut l-a nominalizat pentru a fi numit seful Garzii de Mediu pe tara. "Din pacate acest lucru nu s-a intimplat", a spus Cornel Popa. Postul de prefect al judetului a ramas liber dupa ce Ilie Bolojan a fost numit secretar general al Guvernului.
In Hunedoara, Guvernul a facut o rocada intre prefect si subprefect. Marius Cristian Vladu a fost demis din postul de prefect si numit subprefect. Locul sau in fruntea Institutiei Prefecturii Hunedoara a fost luat de subprefectul liberal Dorin Pricajan, conform deciziei Executivului. Fostul prefect a refuzat sa comenteze hotararea Guvernului si a precizat ac asteapta actul oficial. "Nu comentez decizia, deoarece este dorinta Guvernului. Astept sa vad motivatiile care au dus la schimbarea mea din functie. Deocamdata nu am primit nimic oficial in ce priveste schimbarea mea din functie", a declarat, ieri, Marius Cristian Vladu. In varsta de 46 de ani, Marius Cristain Vladu a lucrat in cadrul CFR pana sa fie numit prefect, ultima data ca sef Divizie Comercial in cadrul Sucursalei Marfa Timisoara. La Prefectura Hunedoara a fost numit in data de 7 ianuarie 2005, iar la inceputul lunii ianuarie 2006, Vladu a devenit inalt functionar public si a renuntat la coloratura politica, dar a fost perceput in continuare drept un apropiat al democratilor.
Schimbarea din functie a lui Valdu, numit in acest post de Partidul Democrat, era anuntata inca de la iesirea PD de la guvernare.
Pe langa "razboaiele" purtate cu conducerea liverala a Primariei Deva, Marius Cristian Vladu a mai fost implicat si intr-un dosar instrumentat de Departamentul National Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, unde prefectul ar fi fost audiat in calitate de martor. Cauza facea referire la fapte de coruptie legate de receptia unor lucrari realizate de Societatea Nationala Feroviara de Transport Marfa Timisoara, unde Vladu a lucrat.