12.5 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Cum minte PSD. A inventat un om de afaceri care nu există şi îl foloseşte în campania electorală, la Braşov. Șefii filialei refuză să comenteze situația

UPDATE 15.03: La cinci ore de la prima discuţie avută cu purtătorul de cuvânt al PSD Braşov pentru a obţine un punct de vedere privitor la informaţiile legate de reclama electorală, jurnaliştii România Liberă l-au contactat din nou, însă apelul RL a rămas fără răspuns.


PSD Braşov a început distribuirea reclamelor electorale pentru alegerile parlamentare care vor avea loc duminică, 11 decembrie, însă, nici nu au încheiat bine această acţiune că au şi apărut probleme.

La cinci ore de la prima discuție avută cu purtătorul de cuvânt al PSD Brașov, jurnaliștii România liberă au încercat din nou să obțină un punct de vedere. În continuare, PSD Brasov, prin reprezentanții săi, a refuzat să lămurească situația. O secretară a comunicat că purtătorul de cuvânt nu este în sediu. Acesta nu a răspun nici la telefonul mobil.

Un utilizator al reţelei sociale Facebook a descoperit că una dintre fotografiile folosite în broşură a fost furată de pe internet. Problema nu ar fi faptul că echipa de marketing a partidului şi-a însuşit o fotografie de pe internet, ci că au minţit, construindu-i o identitate falsă. 

Poza a fost descărcată de pe Shutterstock, una dintre cele mai mari arhive de fotografii din lume, iar, potrivit PSD Braşov, l-ar reprezenta pe cetăţeanul D. Barbu, 36 de ani, un afacerist braşovean. Cel care a descoperit această situaţie îşi încheie mesajul, publicat pe Facebook, pe un ton ironic, sugerându-le celor care au primit broşurile social-democraţilor să verifice şi celelalte imagini prezentate în materialele electorale.

"Am primit în poştă reclama electorală pentru PSD. Aşteptând să mi se răcească ceaiul, am răsfoit-o, nu mă condamnaţi! Amintindu-mi de "postacii" de pe internet, cu conturi false si poze de profil furate, am zis să fac o încercare. L-am pozat pe aşa-zisul "D. Barbu" din publicaţie şi am căutat pe Google după fotografie. Ha, ha! Pe restul vă las să-i faceţi voi, mi s-a răcit ceaiul", a scris, pe contul personal de Facebook, un internaut sub pseudonimul Cavalerul de Râşnov. 

Redacţia România Liberă a contactat filiala PSD Braşov. Reprezentanţii organizaţiei nu au făcut niciun comentariu în legătură cu situaţia prezentată, precizând că vor reveni cu un punct de vedere.

Ultima oră
Pe aceeași temă