14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăZig ZagLia Olguța Vasilescu: Se dublează salariile, este vorba de salariile mici, dar...

Lia Olguța Vasilescu: Se dublează salariile, este vorba de salariile mici, dar nu peste noapte. Până în anul 2021. Militarii au salarii de mizerie

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni seară că, într-adevăr, salariile se vor dubla în România, dar numai salariile mici. 

„Se dublează salariile, este vorba despre salariile mici, dar nu peste noapte. Până în anul 2021”, a precizat ministrul Muncii.

Ea a recomandat celor care nu înțeleg acest sistem de salarizare să studieze programul de guvernare elaborat de PSD.

Pe de altă parte, ministrul Vasilescu a susținut că, printre categoriile sociale care au de suferit în acest moment, se află și aceea a militarilor, întrucât aceștia nu au un sindicat care să-i reprezinte.


Citește și: Deputatul PSD Adrian Solomon o contrazice pe colega lui de partid, Lia Olguța Vasilescu: Ideea dublării salariilor este o greșeală de comunicare. Ce răspunde ministrul Muncii

„Ca sa fiu foarte clară, deși aveam senzația ca s-a înțeles și ca e logic: creșterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la suta in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situații in care salariile sub 4000 lei, care se dublează, pe medie, sa depășească salariile care sunt acum in plata la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasa la alta”, a scris Lia Olguța Vasilescu, luni seară, pe Facebook.


„Militarii au salarii de mizerie”, a susținut, luni seară, ministrul Muncii. Potrivit Liei Olguța Vasilescu, salariul minim în Armată este de 754 de lei, în acest moment, care va crește cu peste 200 la sută până în anul 2021.

Cel mai mare salariu din Armată este cel al șefului SMG, care are acum 5353 de lei. Cel mai mare salariu din Ministerul de Interne este acum de peste 8000 de lei, întrucât „ei au avut sindicate”, a susținut ministrul Muncii.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă