27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeVideoZelenski vizitează zona inundată după prăbușirea barajului de la Kakhovka

Zelenski vizitează zona inundată după prăbușirea barajului de la Kakhovka

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat joi (8 iunie) zona inundată de sud a Hersonului pentru a discuta despre operațiunile de urgență, după inundațiile cauzate de distrugerea barajului imens de la Kakhovka.

Moscova, care a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, și Kievul s-au învinuit reciproc pentru distrugerea hidrocentralei Kakhovka și a barajului, fapt petrecut marți, care au dezlănțuit apa de inundație din râul Nipro.

Zelenski a vizitat o trecere a drumurilor din Herson, unde oamenii erau evacuați.

Zelenski a ajuns în zona inundată, după distrugerea barajului de la Kakhovka, acolo având întâlniri cu autoritățile locale

El s-a întâlnit, de asemenea, cu autoritățile locale pentru a discuta „situația operațională din regiune ca urmare a dezastrului, evacuarea populației din zonele potențial inundabile, eliminarea situației de urgență cauzată de explozia barajului, organizarea suportului vital pentru zonele inundate”, a spus Zelenski în aplicația de mesagerie Telegram.

„ De asemenea, perspectivele restabilirii ecosistemului regiunii și situația militară operațională în zona dezastrului provocat de om”, a mai adăugat el.

Herson se află pe Nipro, la aproximativ 37 de mile în aval de barajul Kakhovka.

Zelenski crede că ruperea barajului Kahovka este „o bombă ecologică de distrugere în masă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a descris marţi seara ruperea barajului Kahovka din sudul Ucrainei drept „o bombă ecologică de distrugere în masă” şi a spus că doar eliberarea întregii ţări ar putea garanta că noi acte „teroriste” nu vor mai avea loc, informează Reuters.

„O astfel de distrugere deliberată de către ocupanţii ruşi şi alte structuri a centralei hidroelectrice este o bombă ecologică de distrugere în masă”, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski în intervenţia sa video zilnică, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele Zelenski a mai spus că distrugerea barajului „nu va opri Ucraina şi ucrainenii. Ne vom elibera întreg pământul. Numai eliberarea completă a pământului ucrainean de sub ocupanţii ruşi va garanta că nu vor mai exista astfel de atacuri teroriste”.

Video: Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă

Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă, dar încă nu se știe cauza exactă pentru acest dezastru petrecut recent.

Un torent de apă a năvălit printr-o gaură deschisă, dintr-un baraj de pe râul Nipro, care desparte forțele ruse și ucrainene din sudul Ucrainei, marți (6 iunie), inundând o porțiune a zonei de război și forțând sătenii să fugă, potrivit Reuters.

Videoclipul obținut de Reuters a arătat construcția barajului parțial scufundată în apă.

Reuters a putut verifica locația videoclipurilor ca fiind barajul Nova Kakhovka. Caracteristicile clădirii, semnalizarea, aspectul drumului și alte structuri din jurul barajului s-au potrivit cu fișierul și imaginile din satelit.

Ucraina a acuzat Rusia că a aruncat în aer barajul din interior, aceasta fiind o crimă de război deliberată. Oficialii instalați din Rusia au dat relatări contradictorii, unii dând vina pe bombardamentele ucrainene, alții spunând că barajul a explodat de la sine.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA, din nou în fața paralizării administrației federale, fiind lipsită de o lege a finanțelor

Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în...

Farul a învins-o pe Sepsi OSK, în reeditarea Supercupei

Farul Constanţa a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-1, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii...

Apple recunoaște că telefoanele iPhone 15 au probleme și se încălzesc prea tare

După plângeri că noile telefoane se încălzesc foarte mult, Apple a spus că dispozitivul se poate simţi mai cald în primele câteva zile,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies