24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalZeci de oameni au fost uciși în timpul liturghiei de duminică într-o...

Zeci de oameni au fost uciși în timpul liturghiei de duminică într-o biserică din Nigeria

Masacru în Africa unde zeci de oameni au fost uciși în timpul liturghiei de duminică într-o biserică din Nigeria.

Bărbați înarmați au atacat o biserică catolică din sud-vestul Nigeriei în timpul slujbei de duminică, ucigând cel puțin 50 de persoane, inclusiv femei și copii, potrivit unui medic al spitalului și presei locale.

Bărbați înarmați au deschis focul într-o biserică catolică din Nigeria, ucigând zeci de credincioși în timpul liturghiei de duminică.

Potrivit unui medic, care a făcut declarații pentru Reuters, sunt nu mai puțin de 50 de cadavre ce au fost recuperate din Biserica Sf. Francisc din orașul Owo, în statul Ondo din sud-vestul Nigeriei.

Presa locală a raportat că bărbați înarmați au detonat și explozibili și că victimele includ femei și copii.

Câteva zeci de oameni au fost uciși în Nigeria recent, în această duminică, dar identitatea și motivul agresorilor nu se cunosc

Identitatea și motivul atacatorilor nu au fost imediat clare.

Președintele Muhammadu Buhari a condamnat atacul, numindu-l „odios”, în timp ce Vaticanul a spus că Papa Francisc se roagă pentru victime.

Cea mai populată țară din Africa se luptă cu o insurgență islamistă în nord-est, unde bandele armate au efectuat atacuri și răpiri pentru răscumpărări.

Cu toate acestea, incidente similare din sud-vest, precum atacul de duminică, sunt considerate rare.

Atacurile armate nu se opresc în SUA

Un nou atac armat a avut loc în SUA, care s-a soldat cu trei morți și mai mulți răiți. Atacul a avut loc pe o stradă foarte aglomerată din Philadelphia , unde mai mulți bărbați au deschis focul.

Poliția locală din Philadelphia a anunțat că un atac armat a avut loc pe o stradă aglomerată, soldat cu trei morți- doi bărbați și o femeie. Alte 11 persoane au fost spitalizate.

„Paisprezece persoane, din câte știm noi, au fost împușcate și spitalizate. Trei dintre aceste persoane, doi bărbați și o femeie, au fost declarate decedate după ce au ajuns la spitale cu multiple răni prin împușcare”, a declarat detectivul D.F. Pace, de la poliția din Philadelphia.

Potrivit sursei citate, ofițerii care au intervenit la fața locului „au observat mai mulți trăgători activi care au deschis focul asupra mulțimii” în zona străzii South Street din Philadelphia, o arteră foarte circulată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...

Daea s-a întâlnit cu băncile pentru a identifica soluțiile de sprijin în sectorul agroalimentar

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit cu reprezentanţii băncilor comerciale pentru a identifica soluţii optime în vederea implementării schemelor de sprijin pentru sectorul agroalimentar,...
00:01:02

VIDEO: Locuitorii din Kiev au lăudat anunțul lui Zelenski privind o candidatură pentru aderarea rapidă la NATO

Locuitorii din Kiev au lăudat vineri (30 septembrie) anunțul președintelui Volodymyr Zelenskiy privind o candidatură surpriză pentru aderarea rapidă la alianța militară NATO. "Așteptam asta...
Ultima oră
Pe aceeași temă