4.2 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăȘtirile zileiVulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui.

Mii de locuitori din Java de Est din Indonezia au fost în alertă maximă luni (5 decembrie), după ce o erupție violentă la cel mai înalt vulcan al insulei a determinat autoritățile să impună o zonă interzisă de 8 kilometri și a forțat evacuarea satelor întregi.

Aproximativ 2.500 de oameni au fost forțați să evacueze pe insula indoneziană Java din cauza vulcanului său în erupție, Muntele Semeru.

Videoclipul Reuters arată săteni care încearcă cu disperare să fugă și case îngropate în cenușă.

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze, oamenii cerând guvernului ajutoare după acest dezastru

În zonele înconjurătoare a fost impusă o zonă interzisă de opt kilometri, iar sate întregi au fost evacuate.

Această săteancă, pe nume Maryam, ne spune că a cerut guvernului o casă în care să se mute cât mai curând posibil.

Ea locuiește într-un adăpost temporar și se teme că, dacă se întorc norii fierbinți de cenușă, nu își va putea salva lucrurile.

Va trebui să-și înceapă viața de la zero, spune ea.

Muntele Semeru a erupt anul trecut, ucigând peste 50 de oameni și strămutând alte mii.

Indonezia are 142 de vulcani și cea mai mare populație din lume trăiește în apropiere de câte unul.

Vulcanul Semeru din Indonezia face ravagii după ce a erupt

Vulcanul Semeru din provincia Java de Est din Indonezia a erupt sâmbătă. Mii de oameni au fost evacuaţi din zonă. Potrivit unui bilanț provizoriu, o persoană a murit, iar alte 41 au fost rănite.

Vulcanul Semeru din provincia Java de Est a erupt sâmbătă, aruncând o coloană de fum şi cenuşă. Mii de oameni au fost evacuați din zonă, au anunțat autorităţile.

„Erupţia a ucis cel puţin o persoană şi a rănit alte 41”, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Jakarta, Indah Masdar, şeful adjunct al districtului Lumajang.

Budi Santosa, şeful departamentului de gestionare a dezastrelor din provincia Java de Est, a declarat sâmbătă că două subdistricte au fost „grav afectate” de erupţia vulcanului. Santosa a susţinut în conferinţa de presă că unităţile medicale din zona dezastrului vor putea găzdui victimele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...
Ultima oră
Pe aceeași temă