19.6 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalVIIDEO: Sute de mii de pești morți plutesc în râul Darling, în...

VIIDEO: Sute de mii de pești morți plutesc în râul Darling, în apropiere de orașul Menindee

Sute de mii de pești morți au fost văzuți plutind în râul Darling, în apropiere de orașul Menindee, la aproximativ 997 km vest de Sydney, capitala statului.

Această situație survine după moartea peștilor în aceeași zonă în 2018 și 2019, când, până la un milion de pești au murit din cauza debitului slab al apei, a calității slabe a apei și a schimbărilor bruște de temperatură.

Divizia de apă a Departamentului de Planificare și Mediu din NSW a declarat pe Twitter că “nivelurile de oxigen dizolvat rămân o preocupare pentru sănătatea peștilor” în zonă.

“Există un număr mare de morți de pești (predominant heringi osoși) în râul Darling între Lacul Wetherell și comuna Menindee”, a declarat agenția.

Sute de mii de pești morți au fost găsiți în râu, iar ofițeri de stat din domeniul pescuitului au fost trimiși în zonă pentru a evalua problema, a relatat sâmbătă (18 martie) Australian Broadcasting Corporation.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Al treilea arestat în dosarul drogurilor de la Buzău, recidivist, este fiul unui inspector din Primăria Buzău

Viața infracțională a tânărului traficant de droguri de mare risc și de risc „Boulică” a început în 2018, la vârsta de 17 ani....
00:01:29

O privire în interiorul exodului din Nagorno-Karabah

Un jurnalist independent a aruncat o privire în interiorul exodului din Nagorno-Karabah, arătând care este realitatea crudă a intervenției Azerbaidjanului în regiune, potrivit Reuters. Siranush...

Marcel Ciolacu, anunț despre posibile resturi de drone în Galați: “Încă nu sunt elemente”

Şeful Executivului a făcut precizarea sâmbătă, la Timişoara, unde se află într-o vizită de lucru."Vor fi alarme, e normal, este frontiera cea mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies