20.3 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeMediuVIDEO: Un sat elvețian a fost evacuat din cauza riscului de căderi...

VIDEO: Un sat elvețian a fost evacuat din cauza riscului de căderi de pietre

Comunitatea alpină elvețiană Brienz a devenit vineri (12 mai) un sat fantomă, în timp ce autoritățile au început ultima zi de evacuare a locuitorilor amenințați de riscul tot mai mare de alunecări de pietre de pe un munte din apropiere.

Autoritățile elvețiene au ordonat locuitorilor să abandoneze micul sat de munte din cantonul estic Graubunden, din cauza temerilor că va fi în curând îngropat sub un versant de munte care se prăbușește.

Autoritățile locale spun că Brienz este în pericol deoarece 2,6 milioane de metri cubi de rocă s-ar putea desprinde în curând de pe munte, îngropând casele sale pitorești.

Populația din Brienz, care numără mai puțin de 100 de persoane, a primit termen până vineri seara pentru a evacua.

Schimbările climatice expun Elveția la un risc sporit de riscuri naturale, inclusiv la o creștere a eroziunii din cauza temperaturilor mai ridicate, spun autoritățile elvețiene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:28

Ploile torenţiale inundă o piaţă stradală din Bangkok

Locuitorii thailandezi au ajuns prin inundații la o piață stradală din Bangkok, marți seara (26 septembrie), în timp ce mașinile se luptau să navigheze...
00:00:55

Sikhii canadieni protestează împotriva uciderii unui activist

Sikhii canadieni au organizat luni (25 septembrie) mici proteste în fața misiunilor diplomatice ale Indiei, la o săptămână după ce premierul Justin Trudeau a...

Zelenski e hotărât ca Ucraina să ia măsuri mai puternice împotriva industriei de armament a Rusiei

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina doreşte să ia măsuri mai puternice împotriva industriei de armament a Rusiei, după ce a văzut un...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies