18.4 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: UE trimite sprijin Ucrainei cu ocazia Zilei Europei

VIDEO: UE trimite sprijin Ucrainei cu ocazia Zilei Europei

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sărbătorit luni, 9 mai, Ziua Europei printr-un mesaj de solidaritate față de Ucraina și prin promisiunea de a lucra pentru a satisface cererile cetățenilor UE de a face blocul mai ecologic, mai echitabil și mai eficient.

Von der Leyen a participat la o ceremonie la Parlamentul European de la Strasbourg pentru a relata concluziile unei consultări a europenilor cu privire la modul în care ar trebui să evolueze instituțiile UE și care ar trebui să fie prioritățile acestora.

Ceremonia a fost planificată pentru data de 9 mai, pe care Uniunea o sărbătorește ca Ziua Europei – aniversarea declarației Schuman, pe care o consideră momentul fondator – dar care a coincis și cu o paradă militară la Moscova, condusă de președintele Vladimir Putin, pentru a marca sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

“Aceasta este imaginea pe care vreau să o sărbătorim pe 9 mai, o imagine mult mai puternică decât orice paradă militară care urcă și coboară pe străzile Moscovei!”, a declarat ea în fața cetățenilor care au fost invitați să ia parte la proces.

Anterior, oficiali europeni, printre care comisarul Ylva Johansson, au eliberat porumbei albi în fața sediului UE ca simbol al păcii, în timp ce manifestanții au fluturat steaguri europene și ucrainene.

Raportul pe care l-a primit von der Leyen cuprinde 49 de propuneri care se referă la nouă teme: schimbările climatice și mediul, economia, migrația, transformarea digitală, democrația, educația, valorile și statul de drept, sănătatea și poziția UE în lume.

Propunerile vor fi examinate acum de Parlamentul European, de guvernele UE și de Comisia Europeană, aceasta din urmă fiind singura care poate propune noi legi ale UE.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Marcel Boloș anunță prima rectificare bugetară din 2023: De unde se iau bani pentru Fondul de Rezervă

 Ministerul Finanţelor a pregătit un proiect de ordonanţă care prevede posibilitatea de a prelua la Fondul de rezervă al Guvernului sumele reprezentând 10%...

În regiunea Nouvelle-Aquitaine din Franța se introduce concediul menstrual

Regiunea Nouvelle-Aquitaine din Franța introduce concediul menstrual. Orașul Saint-Ouen și metropola Strasbourg au lansat, de asemenea, experimente în ultimele luni. Consiliul regional din Nouvelle-Aquitaine dorește...

Marcel Boloș anunță prima rectificare bugetară din 2023: De unde se iau bani pentru Fondul de Rezervă

 Ministerul Finanţelor a pregătit un proiect de ordonanţă care prevede posibilitatea de a prelua la Fondul de rezervă al Guvernului sumele reprezentând 10%...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies