3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInternaționalVIDEO: Sute de migranți încearcă să forțeze frontiera dintre SUA și Mexic

VIDEO: Sute de migranți încearcă să forțeze frontiera dintre SUA și Mexic

Oficialii americani au oprit duminică (12 martie) sute de migranți, majoritatea venezueleni, care intrau în țară dinspre Mexic, după ce un grup mare de migranți a străpuns liniile mexicane pentru a cere azil în SUA, dar a fost împiedicat de sârmă ghimpată, bariere și scuturi. Migrantul venezuelean Camila Cruz a declarat pentru Reuters că aplicația “One” a Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor nu funcționează.

Frustrați de problemele legate de obținerea de programări pentru a cere azil folosind o nouă aplicație a guvernului american, migranții s-au adunat la granița din orașul mexican Ciudad Juarez, dar nu au reușit să treacă de punctul de trecere care leagă cele două țări.

Nici Serviciul vamal și de protecție a frontierei al SUA (CBP), nici autoritatea națională pentru migrație a guvernului mexican nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Mulți migranți s-au săturat de procesul de azil de când administrația Biden le-a pus la dispoziție o aplicație numită CBP One, menită să simplifice cererile. Aceștia spun că aplicația este afectată de probleme persistente și de o cerere mare.

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a declarat că actualizările recente ale aplicației vor simplifica și accelera procesul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă