13.7 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Supraviețuitorii tornadei din Mississippi descriu momentele grele prin care au trecut

VIDEO: Supraviețuitorii tornadei din Mississippi descriu momentele grele prin care au trecut

Locuitorii din Mississippi au povestit experiența terifiantă a supraviețuirii unei tornade puternice care a traversat statul cu o noapte înainte, lăsând zeci de morți.

În Silver City, un oraș cu aproximativ 300 de locuitori, rezidentul Johnny Carithers a declarat că tornada „a distrus totul”, în timp ce a descris cum și-a văzut casa sfâșiată de rafalele din jurul său, în timp ce el și familia sa încercau să se închidă înăuntru pentru siguranță.

O altă rezidentă, Katherine Ray, a declarat că „zgomotele ciudate” produse de vânt au determinat-o să sară în cadă, unde s-a rugat pentru siguranță și a așteptat să treacă furtuna.

În Rolling Fork, orașul cel mai grav afectat de tornadă, Ronnia Pope plângea în timp ce a declarat pentru Reuters că a fost cel mai rău lucru pe care l-a văzut vreodată. „Este sfâșietor!”

Ambele orașe se află sub stare de urgență decretată de guvernatorul Tate Reeves, iar președintele Joe Biden a prezentat condoleanțe și a promis sprijin federal deplin pentru eforturile de recuperare.

Dar locuitorii se pregătesc pentru mai multe probleme care vor urma, întrucât Centrul de prognoză a furtunilor din cadrul Serviciului Național de Meteorologie a declarat că unele părți din Mississippi și Alabama s-ar putea confrunta din nou duminică cu vânturi devastatoare, grindină și posibile tornade.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

James Cleverly a ajuns luni în Ucraina pengru discuții despre viitorul summit NATO

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, s-a deplasat luni în Ucraina, pentru discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski despre viitorul summit NATO, programat în iulie,...

Fostul ministru slovac al Justiției inculpat pentru că a salutat invazia Rusiei din Ucraina

Fostul ministru slovac al Justiției şi fost preşedinte al Curţii Supreme a ţării sale, Stefan Harabin, a fost inculpat pentru că a salutat decizia...

Deputatul britanic Robert Stewart a fost inculpat pentru fapte ce au caracter rasist

Deputatul conservator britanic Robert Stewart a fost inculpat luni pentru comportament şi afirmaţii ''ameninţătoare'', dintre care unele cu caracter rasist, a anunţat poliţia metropolitană...
Ultima oră
Pe aceeași temă