27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Stoltenberg: "Finlanda va adera marți la NATO"

VIDEO – Stoltenberg: “Finlanda va adera marți la NATO”

Finlanda va adera marți la NATO, marcând încheierea unei călătorii rapide în alianța militară pentru această națiune nordică după invazia Rusiei în Ucraina, a anunțat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Anunțul a fost făcut la patru zile după ce parlamentul turc a aprobat un proiect de lege care permite Finlandei să adere la NATO, deschizând calea pentru ca această țară să devină parte a alianței occidentale de apărare, în timp ce războiul face ravagii în Ucraina.

Finlanda are o graniță de 1.300 de km cu Rusia, ceea ce înseamnă că frontiera NATO cu Rusia se va dubla aproximativ în lungime, iar mișcarea a atras o promisiune din partea Moscovei că își va întări forțele în regiunile de frontieră.

Finlanda și Suedia au cerut să adere la NATO anul trecut, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Însă procesul a fost blocat de Turcia și Ungaria. Parlamentele tuturor membrilor NATO trebuie să ratifice noii veniți.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lacul Techirghiol a secat din cauza arșiței

Lacul Techirghiol, cel mai întins lac sărat din România, a secat din nou. Tocmai din acest motiv, celebrul nămol recunoscut pentru proprietățile sale...

Alertă sanitară de proporții la Spitalul de psihiatrie Socola din Iași

Este alertă sanitară de proporții la Spitalul de psihiatrie Socola din Iași după ce mai mulți pacienți au fost mușcați de ploșnițe. Un...
00:00:50

VIDEO: Fanii U2, entuziasmați după concertul de debut de la Sphere

Fanii rockeri irlandezi ai U2 au fost încântați după concertul inaugural de vineri seară de la Las Vegas Sphere, numind locația ca fiind "impresionantă"...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies