21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Sri Lankezii stau la coadă pentru a vizita casa președintelui

VIDEO: Sri Lankezii stau la coadă pentru a vizita casa președintelui

Marți (12 iulie), srilankezii din capitala Colombo au stat la coadă în fața casei președintelui pentru a face un tur al clădirii din epoca colonială, la câteva zile după ce mii de protestatari au luat cu asalt casa și biroul președintelui Gotabaya Rajapaksa și reședința oficială a premierului.

Sâmbătă (09 iulie), protestatarii făcuseră acest pas în timp ce demonstrațiile legate de incapacitatea liderilor lor de a depăși o criză economică devastatoare au degenerat în violențe.

Liderii mișcării de protest au declarat că mulțimile vor ocupa reședințele președintelui și premierului din Colombo până când aceștia vor părăsi în cele din urmă funcțiile. În weekend, în casa președintelui, protestatarii au sărit în piscină, s-au relaxat pe un pat cu baldachin și s-au îmbrâncit pentru a alerga pe bandă.

„Mulți dintre oamenii mei suferă de atâtea zile și tot timpul așa-zisul nostru președinte, domnul Gotabaya Rajapaksa, a dus o viață luxoasă. Astfel, el a avut toate facilitățile necesare pentru un om obișnuit din țara noastră, în timp ce noi, restul, am suferit”, a declarat Madhavi, o rezidentă din Sri Lanka.

Securitatea a fost întărită la reședința premierului pentru a preveni orice incident neplăcut după ce clădirea a fost incendiată de protestatari.

Parlamentul din Sri Lanka va alege un nou președinte pe 20 iulie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un consilier al președintelui Maia Sandu propune ca Republica Moldova să se bazeze și pe altceva decât statutul de neutralitate

Un consilier în materie de securitate al președintelui Maia Sandu spune că guvernul de la Chișinău nu se mai poate baza doar pe neutralitate...

Cozonacul secuiesc, motiv de scandal la Baia Mare

Cozonacul secuiesc a ajuns motiv de scandal la Baia Mare! Primarul Chercheș Cătălin a anunțat că-i va retrage viceprimarului Istvan Zsolt Pap atribuțiile, deoarece...
00:01:04

VIDEO: Proteste în Germania – Cer deschiderea gazoductului Nord Stream 2

Câteva sute de germani au protestat duminică în orașul Lubmin, situat în estul Germaniei, pe malul mării, cerând punerea în funcțiune a proiectului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă