23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Șefii G20 sunt de acord cu privire la securitatea alimentară, dar...

VIDEO: Șefii G20 sunt de acord cu privire la securitatea alimentară, dar divizați în privința războiului din Rusia

Șefii de finanțe din cadrul G20 au ajuns la un “consens puternic” cu privire la probleme precum securitatea alimentară globală și schimbările climatice în cadrul unei reuniuni de două zile care a avut loc sâmbătă (16 iulie) în Indonezia, dar au rămas divizați în ceea ce privește războiul Rusiei din Ucraina.

Ministrul indonezian de finanțe, Sri Mulyani Indrawati, a declarat, în conferința de presă de închidere, că există încă divergențe în cadrul G20 cu privire la chestiuni legate de războiul Rusiei din Ucraina.

Ea a adăugat că o scurtă declarație privind războiul este inclusă în rezumatul de 14 paragrafe al președintelui ca “exprimare a poziției”.

Cu toate acestea, grupul a căzut de acord asupra necesității de a rezolva criza tot mai gravă a securității alimentare la nivel mondial și asupra problemelor legate de schimbările climatice.

Sri Mulyani a declarat că acesta a fost “cel mai bun rezultat” pe care grupul l-ar fi putut obține.

Sri Mulyani a mai declarat că va exista o cale comună între miniștrii de finanțe și cei ai agriculturii pentru a adopta măsuri concrete de combatere a crizei alimentare.

Grupul a convenit, de asemenea, să ajute toate țările membre să conceapă un “mecanism de tranziție” către emisii nete zero.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Trafic feroviar întrerupt – Patru trenuri au staționat peste noapte

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători a fost întrerupt în cursul nopţii pe Magistrala 200,...

Horoscopul complet pentru luna Octombrie

 Berbec (21 martie - 19 aprilie)General: Octombrie aduce o concentrare pe relațiile personale și parteneriatele. Este un moment bun pentru a rezolva conflictele...

Metoda prin care Italia încearcă să acopere datoria externă uriașă

 Planul face parte din eforturile prim-ministrului Giorgia Meloni de a ţine sub control a doua cea mai mare datorie publică din zona euro,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies