4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Scurgerea Nord Stream a fost monitorizată de avioane și nave daneze

VIDEO: Scurgerea Nord Stream a fost monitorizată de avioane și nave daneze

Avioanele și navele daneze au monitorizat scurgerile de gaze provenite de la gazoductele Nord Stream, care au fost detectate la începutul acestei săptămâni sub Marea Baltică, după cum arată imaginile filmate joi (29 septembrie).

Fregata Absalon și nava de mediu Gunnar Thorson se află în apele din jurul scurgerilor de gaz, și se asigură că navele civile nu intră în zonele interzise.

A fost emis un avertisment de navigație pentru navele civile din zonă, pentru a evita navigarea pe o rază de cinci mile marine în jurul scurgerilor, în apropiere de insula Bornholm.

Nici Nord Stream 1 și nici Nord Stream 2 nu erau în funcțiune atunci când au fost descoperite rupturile, luni (26 septembrie), dar ambele conțineau gaz, iar de atunci gazul a început să se scurgă sub Marea Baltică, cu bule care se precipită la suprafață.

Rămâne departe de a fi clar cine ar putea fi responsabil pentru orice sabotaj al conductelor Nord Stream, pe care Rusia și partenerii europeni au cheltuit miliarde de dolari pentru a le construi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Laboratoarele de nanotehnologie și genetică moleculară așteaptă milostenia guvernului

Se face că, după o criză fără precedent și un război nemilos, în care s-au folosit arme cu diferiți compuși toxici, iar stresul a...

Cum se împart banii din bugetul pe anul viitor

Guvernul vrea să adopte bugetul pentru anul următor până la sfârșitul săptămânii. În contextul războiului din Ucraina, Apărarea va primi alocări record, bani mai...

Majestatea Sa Custodele Coroanei Române și-a luat angajamentul ca Republica Moldova să urmeze calea României în NATO și în UE

La Seara Regală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București, ce a fost găzduită la Sala Tronului de la Palatul Regal, Majestatea Sa Custodele...
Ultima oră
Pe aceeași temă