9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Rusia a fost criticată de Occident la summit-ul G20. Lavrov a...

VIDEO: Rusia a fost criticată de Occident la summit-ul G20. Lavrov a părăsit întâlnirea

La reuniunea miniștrilor de externe din cadrul G20, care a avut loc vineri la Bali, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat Occidentul pentru că se concentrează pe operațiunea militară a Moscovei în Ucraina în loc să abordeze problemele economice globale.

„Există doar rusofobie furibundă la care se apelează în loc să găsească un teren comun atât de necesar în ceea ce privește problemele-cheie privind economia și finanțele globale, pentru care a fost creat G20”, a declarat el.

Gazda Indonezia a îndemnat G20 să ajute la încheierea conflictului din Ucraina în cadrul reuniunii, care i-a pus pe unii dintre cei mai aprigi critici ai invaziei Rusiei în aceeași cameră cu cel mai important diplomat al Moscovei.

Vorbind cu jurnaliștii din Bali, Lavrov a adăugat că Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina și Turcia în privința grânelor, dar nu este clar când ar putea avea loc aceste discuții.

Rusia spune că „operațiunea sa militară specială” are ca scop să degradeze armata ucraineană, să elimine persoanele pe care le numește naționaliști periculoși și să împiedice Statele Unite să folosească Ucraina pentru a amenința Rusia.

Ucraina și susținătorii săi occidentali spun că Rusia este angajată într-o acaparare de teren nejustificată, în stil imperial.

Rusia spune că încercarea Occidentului de a izola Moscova cu cele mai severe sancțiuni din timpurile moderne este asemănătoare unei declarații de război economic și că Rusia se va îndrepta de acum înainte spre China, India și alte puteri din afara Occidentului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vlad Filat, fost prim-ministru: „Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea la UE”

Un fost șef al Guvernului Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că "Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea...

Florăriile online – o evoluție de peste 2 decenii

O briză ușoară îmi mângâie fața în timp ce mă plimb pe aleea amintirilor, înapoi în timp ce viața era mai simplă și lumea...

SUA nu vor să normalizeze relațiile cu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad

Statele Unite(SUA) au reiterat marţi refuzul oricărei normalizări în relațiile cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, într-un moment în care mai multe ţări arabe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă