1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeVideoVIDEO. Regele Charles a susținut un discurs în care a prezentat planuri...

VIDEO. Regele Charles a susținut un discurs în care a prezentat planuri de justiție penală ale guvernului Sunak

Marea Britanie și-a prezentat marți (7 noiembrie) planurile de combatere a criminalității, de stimulare a creșterii economice și de reducere a poverii climatice, într-o agendă scrisă de guvern, dar rostită de regele Charles, asta fiind pentru prima dată când Charles a ținut un astfel de discurs în calitate de Rege.

În fața legislatorilor înghesuiți în Camera Lorzilor din parlament, Sunak și-a semnalat intenția de a crea o linie de demarcație cu Partidul Laburist din opoziție înainte de votul de anul viitor.

Discursul regelui nu a adus prea multe noutăți, fiind mai mult un reuzmat a ceea ce Sunak a realizat de când a devenit prim-ministru anul trecut, în baza promisiunii de a aduce stabilitate după ce doi colegi lideri conservatori au fost forțați să plece de la putere în câteva săptămâni.

A fost primul discurs al lui Charles în calitate de Rege – deși i-a ținut locul mamei sale, Regina Elisabeta, cu câteva luni înainte de moartea acesteia, anul trecut – în cadrul unei ceremonii marcate de fast.

Sosind la parlament de la Palatul Buckingham într-o mare procesiune cu trăsura, el a condus apoi o ceremonie, cu unele dintre tradițiile sale care datează din secolul al XVI-lea, care prezintă agenda guvernului în conformitate cu neobișnuita diviziune constituțională a puterilor executive din Marea Britanie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă