21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Rămășițele umane ale unui jurnalist britanic au fost găsite în Amazon

VIDEO: Rămășițele umane ale unui jurnalist britanic au fost găsite în Amazon

Un examen medico-legal efectuat asupra rămășițelor umane găsite în pădurea amazoniană a confirmat vineri că acestea aparțin jurnalistului britanic Dom Phillips, a anunțat poliția federală braziliană, adăugând că este căutat și un alt bărbat implicat în uciderea acestuia.

Poliția braziliană a declarat vineri că rămășițele găsite în pădurea amazoniană sunt cele ale jurnalistului britanic Dom Phillips, care a dispărut alături de expertul indigen Bruno Pereira în urmă cu câteva săptămâni.

De asemenea, autoritățile au mai spus că este căutat și un alt bărbat implicat în uciderea lui Phillips.

Philips și Pereira au dispărut în îndepărtata vale Javari, în apropiere de granița cu Peru și Columbia.

Cu câteva zile în urmă, poliția a recuperat rămășițele din junglă, după ce a fost condusă la mormânt de un pescar care a mărturisit că i-a ucis pe cei doi bărbați.

Cazul a tras un semnal de alarmă la nivel mondial, a exercitat presiuni asupra președintelui Jair Bolsonaro la un summit regional și a stârnit îngrijorare în Parlamentul britanic.

Phillips, un reporter independent care scrisese pentru The Guardian și Washington Post, făcea cercetări pentru o carte despre această călătorie împreună cu Pereira, fost șef al triburilor izolate.

Poliția a declarat că investigația lor sugerează că au fost implicate mai multe persoane în afară de pescar și că în prezent caută un bărbat pe nume Jeferson da Silva Lima.

De asemenea, autoritățile spun că pescarul și fratele său, care este de asemenea în custodie, au acționat singuri.

Cu toate acestea, un grup indigen local care a fost implicat în căutări a declarat că a informat poliția federală de numeroase ori, de la sfârșitul anului 2021, că în Valea Javari acționează un grup de crimă organizată.

Poliția a declarat că încă mai caută barca în care călătoreau Phillips și Pereira când au fost văzuți ultima dată în viață.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministrul Energiei: „Reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice”

Într-un interviu acordat pentru protv, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a afirmat că reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice. ”În regulament s-a...

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa va limita numărul de pasageri până la începutul anului 2023

Aeroportul Schiphol din Amsterdam - unul dintre cele mai aglomerate din Europa - a anunțat joi că intenționează să continue să limiteze numărul de...

Ministrul Energiei: „Reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice”

Într-un interviu acordat pentru protv, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a afirmat că reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice. ”În regulament s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă