21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSănătateVIDEO: Quebec vaccinează contacții împotriva variolei maimuței

VIDEO: Quebec vaccinează contacții împotriva variolei maimuței

Oficialii din domeniul sănătății din Montreal vaccinează populația împotriva variolei maimuței. Sunt vizate persoanele care prezintă un risc ridicat de a contracta boala.

Printre cei care primesc vaccinurile se numără persoanele care au fost în contact cu cazuri confirmate în ultimele 14 zile, pe fondul creșterii numărului de infecții în zonă.

Locuitorul din Montreal, Ludvic Moquin-Beaudry, a declarat că s-a simțit „mai în siguranță” după ce a fost vaccinat.

„Acum că mi-am făcut vaccinul mă simt destul de sigur, bine, mai sigur și încrezător. Mai trebuie să aștept câteva zile, între 7 și 10 zile până când sistemul meu imunitar va fi pregătit de luptă. Dar da, mă simt bine”, a declarat el pentru Reuters.

Începând de vineri, 3 iunie, Agenția de Sănătate Publică din Canada (PHAC) a confirmat 77 de cazuri de variolă a maimuței, dintre care 71 în Quebec, cinci în Ontario și unul în Alberta, fiind așteptate și alte cazuri din alte părți ale țării.

Aproximativ 30 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cu peste 911 cazuri confirmate sau suspecte, în principal în Europa, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Oamenii de știință încearcă să stabilească cu exactitate motivele care stau la baza răspândirii.

Variola maimuței, care se răspândește prin contact apropiat și a fost descoperită pentru prima dată la maimuțe, provoacă de obicei simptome asemănătoare gripei și leziuni cutanate pline de puroi care, de obicei, se rezolvă de la sine în câteva săptămâni, dar pot muri o mică parte dintre cei infectați.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), variola maimuței este o infecție virală rară, similară cu variola umană, deși mai ușoară, înregistrată pentru prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Putin i-a dat cetățenia rusă lui Edward Snowden, refugiat în Rusia din 2013

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat cetățenia rusă avertizorului de integritate şi subcontractor al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, refugiat în Rusia din...

Deși licitația pentru corvete fusese câștigată cu un preț fix, România se oferă să plătească mai mult pe cele patru nave militare

România își exprimă generozitatea față de Franța, oferindu-se să plătească mai mult decât se stabilise la licitația pentru corvete, destinate Forțelor Navale Române. Contractul viza...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
Ultima oră
Pe aceeași temă