15.5 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Putin se așteaptă ca Xi al Chinei să efectueze o vizită...

VIDEO: Putin se așteaptă ca Xi al Chinei să efectueze o vizită de stat în primăvară

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri (30 decembrie) că se așteaptă ca președintele chinez Xi Jinping să efectueze o vizită de stat în Rusia în primăvara anului 2023, în ceea ce ar fi o demonstrație publică de solidaritate din partea Beijingului în contextul campaniei militare eșuate a Rusiei în Ucraina.

În comentariile introductive de la o videoconferință între cei doi lideri, difuzată de televiziunea de stat, Putin a spus: “Vă așteptăm, dragă domnule președinte, dragă prietene, vă așteptăm în primăvara anului viitor într-o vizită de stat la Moscova”.

Putin a spus că vizita va “demonstra lumii apropierea relațiilor ruso-chineze”.

Vorbind timp de aproximativ opt minute, Putin a declarat că relațiile dintre Rusia și China au crescut în importanță ca factor de stabilizare și că urmărește să aprofundeze cooperarea militară dintre cele două țări.

Relația dintre Rusia și China, pe care cele două părți au salutat-o ca fiind un parteneriat “fără limite”, a căpătat o mare importanță de când Moscova și-a trimis forțele armate în Ucraina, la 24 februarie.

Deși țările occidentale au impus sancțiuni fără precedent Rusiei, China s-a abținut să condamne campania militară a Moscovei, subliniind în schimb necesitatea păcii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Decesul lui DJ Lalla, sub semnul întrebării: ancheta bate pasul pe loc. Lacrimi și durere în familia artistei

Lacrimi și durere în sânul familiei tinerei artiste care a murit în condiții misterioase. DJ Lalla a fost condusă pe ultimul drum de...

Bărbat de 37 de ani, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de un om al străzii! Incident șocant într-un parc din Constanța

Victima a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost înjunghiată în gât, torace și abdomen. Violențele ar fi izbucnit în...

SĂRBĂTOARE 1 octombrie: Zi însemnată în calendarul ortodox

Sfantul Ciprian - leapada vrajitoria si ajunge episcopDin relatarea vietii sale, aflam ca un tanar pagan, Aglaid, s-a indragostit de Iustina si dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies