9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Primarii din patru capitale europene vizitează Kievul

VIDEO: Primarii din patru capitale europene vizitează Kievul

Primarul Kievului, Vitalii Klitschko, i-a salutat miercuri (11 ianuarie) pe primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, primarul Bratislavei, Matus Vallo, primarul Pragăi, Zdenek Hrib, și primarul Budapestei, Gergely Karacsony, grupul discutând despre asistența acordată capitalei și țării ucrainene în cea de-a zecea lună de la invazia pe scară largă a Rusiei.

După întâlnirea inițială, toți cei cinci primari s-au deplasat pentru a vedea locurile rezidențiale grav avariate din centrul Kievului.

În timpul vizitei sale, Trazskowski și-a exprimat recunoștința și sprijinul față de capitala ucraineană.

„Kievul este orașul eroilor, este foarte important pentru noi. Am vrut să subliniem faptul că prietenii noștri din Ucraina luptă pentru libertatea noastră, iar acest lucru este foarte important pentru noi.

De aceea suntem aici, pentru a ajuta cât de mult putem și vom continua să ajutăm în continuare. Indiferent de ce au nevoie prietenii noștri din Kiev și Ucraina, noi suntem întotdeauna alături de ei”, a spus acesta.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, își anunță retragerea din activitate

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, și-a confirmat retragerea din fotbalul profesionist. Jucătorul de 34 de ani a părăsit clubul din...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 392: Kievul obține ajutor de 15,6 mil. dolari de la FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru punerea în practică a unui plan de ajutorare...

Vlad Filat, fost prim-ministru: „Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea la UE”

Un fost șef al Guvernului Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că "Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă