17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Primăria orașului Bordeaux, din sud-vestul Franței, a fost incendiată

VIDEO: Primăria orașului Bordeaux, din sud-vestul Franței, a fost incendiată

Primăria orașului Bordeaux, din sud-vestul Franței, a fost incendiată joi (23 martie), în timp ce în toată Franța au avut loc proteste împotriva planurilor guvernului de a crește vârsta de pensionare.

Imagini filmate de martori oculari au arătat cum flăcările au devastat ușa principală a clădirii în jurul orei locale 20:00 (1900GMT), în timp ce oamenii priveau.

Pompierii au reușit să stingă rapid incendiul, pentru care autoritățile au declarat că nu au determinat încă originea. Ușa a suferit pagube minime.

În cea de-a noua zi de proteste la nivel național, călătoriile cu trenul și cu avionul au fost întrerupte, în timp ce profesorii s-au numărat printre numeroasele persoane care au renunțat la locul de muncă, la doar câteva zile după ce guvernul a impus adoptarea unei legislații care prevede creșterea vârstei de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani.

Ultimul val de proteste reprezintă cea mai serioasă provocare la adresa autorității lui Macron de la revolta „vestelor galbene” a persoanelor nemulțumite cu venituri mici de acum patru ani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:17

 Biden: Danemarca și SUA lucrează pentru a aborda agresiunea Rusiei în Ucraina

Danemarca și Statele Unite(SUA) lucrează împreună pentru a aborda agresiunea rusă în Ucraina, a declarat luni (5 iunie) președintele american Joe Biden, în timpul...

Administraţia de la Washington a transmis că va sancționa indivizi ce au destabilizat Republica Moldova

Administrația de la Washington a anunţat, luni, că va sancționa indivizi acuzaţi de implicare în tentativele serviciilor secrete din Rusia de a destabiliza Republica...

Deputatul britanic Robert Stewart a fost inculpat pentru fapte ce au caracter rasist

Deputatul conservator britanic Robert Stewart a fost inculpat luni pentru comportament şi afirmaţii ''ameninţătoare'', dintre care unele cu caracter rasist, a anunţat poliţia metropolitană...
Ultima oră
Pe aceeași temă