17.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeInternaționalVIDEO: Președintele Joe Biden a atacat posturile de știri: "Minciuni spuse pentru...

VIDEO: Președintele Joe Biden a atacat posturile de știri: “Minciuni spuse pentru profit și putere!”

Președintele american Joe Biden a atacat posturile de știri despre care a spus că folosesc “mint doar pentru profit și putere” pentru a stârni ura. De altfel, acesta a atacat și postul Fox News.

Vorbind la dineul anual al Asociației Corespondenților de la Casa Albă, Biden s-a referit la “adevărul îngropat de minciuni”, într-o aparentă referire la falsele teorii ale conspirației conform cărora victoria sa în alegerile din 2020 ar fi fost rezultatul unei fraude electorale masive.

“Minciuni spuse pentru profit și putere. Minciuni de conspirație și răutate repetate la nesfârșit, menite să genereze un ciclu de furie și ură și chiar violență”, a spus Biden.

Punând la zid ceea ce el a caracterizat drept “o presă extremă”, Biden a glumit în același timp că, dacă Fox News este “onest, corect și veridic, atunci pot fi dat în judecată pentru defăimare”.

La începutul acestei luni, Fox Corp a soluționat un proces de defăimare intentat de Dominion Voting Systems pentru suma de 787,5 milioane de dolari, într-un caz care s-a axat pe afirmațiile false ale Fox potrivit cărora alegerile prezidențiale din 2020 au fost manipulate în favoarea lui Biden.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum se turnau românii la Securitate? “Nu adunai like-uri, dar te ajutau vecinii să ajungi cunoscut unde trebuie”

 "Ți-au povestit părinții că pe vremea comuniștilor era periculos să înjuri regimul cu fereastra deschisă, dar crezi că e doar o legendă urbană?...

Incendiu puternic la sediul Direcţiei de Securitate de la Ismailia, Egipt! Cel puțin 25 de morți

Incendiul a izbucnit la sediul Direcţiei de Securitate înainte de zori. Imaginile postate online arată flăcări imense care cuprind numeroasele etaje aleimobil din...

Site-ul familiei regale britanice, ținta unui atac cibernetic! Intervenție rapidă a experților IT de la Palatul Buckingham

Prezenţa pe internet a familiei regale a fost ţinta unui atac de tip "denial-of-service" (DoS - blocare a accesului), prin care solicitările expediate...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies