24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Populația indigenă din Brazilia își instalează o tabără pentru a-și apăra...

VIDEO: Populația indigenă din Brazilia își instalează o tabără pentru a-și apăra pământul

Sute de indigeni s-au adunat în Brazilia pentru o tabără de protest de 10 zile pentru a-și apăra drepturile asupra terenurilor și pentru a se opune unui proiect de lege guvernamental care permite exploatarea minieră și petrolieră în rezervațiile lor.

Acești indigeni dansează pentru a-și apăra pământurile.

Ei fac presiuni asupra Congresului pentru a nu aproba legislația propusă de președintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro, care ar permite exploatarea minieră și petrolieră în rezervațiile lor.

Organizatorii speră să adune 7.000 de persoane pentru o tabără de 10 zile.

Șeful populației indigene Pataxo, Albiranan, spune:

„Suntem aici pentru a ne reuni cu alte popoare indigene și a lupta pentru a ne apăra poporul și egalitatea între națiuni. Pentru a face cunoscut faptul că noi, popoarele indigene, am fost primii locuitori ai Braziliei și suntem aici pentru a arăta Braziliei și lumii că nu suntem morți și că suntem o istorie vie, suntem o carte vie.”

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Soldat de 18 ani, care a participat la funeraliile de stat ale reginei, găsit mort în cazarmă

Un soldat adolescent care a luat parte la funeraliile de stat ale reginei a fost găsit mort în cazarma sa. Soldatul de cavalerie Jack Burnell-Williams...

Dan Cărbunaru: „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat oficial interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria. Această mutare schimbă regulile jocului pe piața energiei, a spus...

Ciolacu, mesaj de Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă